LF:BKUV011 Úvod do výživy - Informace o předmětu
BKUV011 Úvod do výživy
Lékařská fakultapodzim 2006
- Rozsah
- 0/1/0. 1 kr. Ukončení: k.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová - Rozvrh
- Čt 5. 10. až Čt 4. 1. Čt 16:30–17:20 KOM 200
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Ošetřovatelství (program LF, B-SZ)
- Porodní asistentka (program LF, B-OS)
- Všeobecná sestra (program LF, B-OS)
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je získat základní poznatky o výživě - zkladní živiny, výživová doporučení.
- Osnova
- 1. Úvod do studia předmětu výživa a evoluce výživy člověka
- 2. Výživová doporučení
- 3. Kojení
- 4. Bílkoviny a sacharidy ve výživě člověka
- 5. Tuky ve výživě člověka
- 6. Vitaminy ve výživě člověka
- 7. Minerální látky ve výživě člověka
- 8. Nutriční toxikologie
- 9. Alimentární infekce
- 10. Test k zápočtovému řízení
- Literatura
- PÁNEK, Jan. Základy výživy. 1.vyd. Praha: Svoboda servis, 2002. ISBN 80-86320-23-5. info
- PROVAZNÍK, Kamil. Manuál prevence v lékařské praxi II - výživa. 1.vyd. Praha: SZÚ, 1995. info
- BRÁZDOVÁ, Zuzana. Úvod do výživy. Brno: LF MU, 1993. info
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
- Statistika zápisu (podzim 2006, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2006/BKUV011