LF:BVMI0322c Mikrobiologie II-cvič. - Informace o předmětu
BVMI0322c Mikrobiologie II - cvičení
Lékařská fakultapodzim 2013
- Rozsah
- 0/1/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (cvičící)
doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (cvičící) - Garance
- RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Rozvrh
- Út 13:30–15:10 A21/107
- Předpoklady
- BVMI0221c Mikrobiologie I - cv. && BVMI0221p Mikrobiologie I - před.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Student bude schopen porozumět problematice kvasinek a plísní a jejich stanovení v potravinách i znát zdravotní rizika.Dokáže praktikovat a zdůvodnit provádění stěrových metod v potravinářských zařízeních a jejich význam v prevenci alimentárních onemocnění.
- Osnova
- Metody potravinářské mykologie,stanovení kvasinek a plísní v potravinách, mykotoxiny, určování kvasinek a plísní,ústní mikroflora,stěrové metody v potravinářství
- Literatura
- povinná literatura
- Demnerová, K. et al. laboratorní cvičení z mikrobiologie. Praha: VŠCHT, 2001
- ŠILHÁNKOVÁ, Ludmila. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Vyd. 3., opr. a dopl., v Aca. Praha: Academia, 2002, 363 s. ISBN 8020010246. info
- neurčeno
- Cupáková,Š.et al.Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,Brno, VFU,2008
- Cupáková,Š et al.,Mikrobiologie potravin, praktická cvičen II.,Brno, VFU,2010
- Výukové metody
- praktická cvičení
- Metody hodnocení
- protokoly
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
- Statistika zápisu (podzim 2013, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2013/BVMI0322c