MNHV0721c Hygiena výživy I - cvičení

Lékařská fakulta
podzim 2020
Rozsah
0/0.5. 7,5. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D. (cvičící)
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (cvičící)
doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník)
Ing. Veronika Išová (pomocník)
Garance
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Rozvrh
Čt 8. 10. 11:00–12:40 C15/308, Čt 22. 10. 11:00–12:40 C15/308, Čt 5. 11. 11:00–12:40 C15/308, Čt 19. 11. 11:00–12:40 C15/308, Čt 3. 12. 11:00–12:40 C15/308, Čt 17. 12. 11:00–12:40 C15/308, Čt 14. 1. 11:00–12:40 C15/308
Předpoklady
Orientace v problematice předmětu dle sylabu MNHV0721p Hygiena výživy I - přednáška.
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Student bude schopen správně interpretovat informace, které se vztahují k bezpečnosti potravin a pokrmů s přihlédnutím ke stravování osob v rámci zdravotních a sociálních služeb.
Výstupy z učení
Student bude schopen syntetického myšlení ve vztahu k aktuálním otázkám bezpečnosti potravin.
Osnova
  • Příklady nebezpečných potravin, vč. doplňků stravy
  • Zdokumentované případy onemocnění a otrav z potravin
  • Prevence a řízení rizik z potravin
  • Řízení kvality a bezpečnosti v oblasti potravin pro zvláštní výživu
Literatura
  • e-learning
Záložky
https://is.muni.cz/ln/tag/LF:MNHV0721c!
Výukové metody
Analýza a komentář zprávy o nebezpečných potravinách; přednesení referátu.
Metody hodnocení
Zápočet
Navazující předměty
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2014, podzim 2015, podzim 2016, podzim 2017, podzim 2018, podzim 2019, podzim 2021, podzim 2022, podzim 2023, podzim 2024.