PECINA, Pavel a Josef PECINA. Projektování a příprava výuky technických (přírodovědných) předmětů - výuková opora. Brno: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta, 2012, 39 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Projektování a příprava výuky technických (přírodovědných) předmětů - výuková opora
Název česky Projektování a příprava výuky technických (přírodovědných) předmětů - výuková opora
Název anglicky Preparation of technical education (science) subjects - educational support
Autoři PECINA, Pavel a Josef PECINA.
Vydání Brno, 39 s. 2012.
Nakladatel Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky zdůvodnění řešení problematiky,zařazení problematiky v systému pedagogických věd a ve struktuře výuky, projektování a příprava výuky, dlouhodobé plánování výuky technických předmětů, aktuální příprava výuky technických předmětů, konkrétní modelové příklady ve výuce technických předmětů
Klíčová slova anglicky justification solving problems, including the issue in the educational sciences and teaching in the structure, design and preparation of teaching, long term planning for teaching technical subjects, the actual preparation of teaching technical subjects, specific model examples in teaching technical subjects
Změnil Změnil: doc. Mgr. Pavel Pecina, Ph.D., učo 20597. Změněno: 21. 2. 2013 09:27.
Anotace
Výuková opora je určena studentům učitelství odborných technických předmětů na středních a vysokých školách. Posloužit může i učitelům technických předmětů v pedagogické praxi. Zaměřili jsme se na zdůvodnění aktuálnosti a potřebnosti tématu, zařazení problematiky v systému pedagogických věd a v systému výuky a na dlouhodobé a krátkodobé plánování výuky technických předmětů. Zapracovali jsme i problematiku přípravy výukových prezentací a výukových opor. Na závěr je uveden přehled otázek a písemných úkolů k řešené problematice. Velkou pozornost jsme věnovali aplikačním modelových příkladům z výuky technických předmětů.
Anotace anglicky
Educational support is determined by student teachers of technical subjects in secondary schools and universities. Can serve as teachers of technical subjects in pedagogical practice. We focused on the rationale and need for topical theme of inclusion of Educational Sciences in the system and the system of education and the long-term and short-term planning of teaching technical subjects. We also incorporated the issue of preparation of educational presentations and educational supports. The conclusion is a summary of questions and written tasks to solve problems. Great attention was paid to the application of model examples of teaching technical subjects.
VytisknoutZobrazeno: 11. 5. 2024 23:57