KLUSOŇOVÁ, Markéta. Mezinárodní vlivy na českou Národní kulturní politiku. In Olomoucké debaty mladých právníků 2013. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mezinárodní vlivy na českou Národní kulturní politiku
Název anglicky International influence on the Czech National cultural policy
Autoři KLUSOŇOVÁ, Markéta.
Vydání Olomoucké debaty mladých právníků 2013, 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky Kultura, kulturální studia, právní úprava kultury, UNESCO, Národní kulturní politika
Klíčová slova anglicky Culture; Cultural Studies; legal regulation of culture; UNESCO; National Cultural Policy
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 7. 4. 2014 10:48.
Anotace
Česká republika má jako každý moderní právní stát k plnění své kulturní funkce stanovenu kulturní politiku. Tento příspěvek se bude zabývat tím, na jakých základech tato kulturní politika aktuálně stojí, co konkrétně obsahuje a jak se může vyvíjet v budoucnosti. Všechny tyto tři okruhy zájmu budou rozebírány v kontextu mezinárodní úpravy kultury a právní úpravy kultury v rámci EU. Cílem tohoto příspěvku tak bude zjistit, zda je současná česká kulturní politika v souladu s tendencemi kulturní politiky na evropské a mezinárodní úrovni a jak lze tento jejich vztah zúročit k dosažení vyšší kvality kulturní politiky v České republice.
Anotace anglicky
The Czech Republic as modern legal state sets its cultural policy to fulfil its cultural function. This contribution deals with the content of our cultural policy. Besides that I will focus on some possible trends of our cultural policy in the future. All these areas will be examined in the context of legal regulation of culture in the European Union. The aim of this paper is to answer the question if the current Czech cultural policy is consistent to the trends of the international and European cultural policy and if this connection could cause the improvement of the Czech cultural policy.
Návaznosti
MUNI/A/0859/2012, interní kód MUNázev: Metody právní argumentace (Akronym: MPA)
Investor: Masarykova univerzita, Metody právní argumentace, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 11:07