DUŠEK, Ladislav, Daniel SCHWARZ, Michal BURGER, Milan BLAHA, Pavel KOŽENÝ, Karel NĚMEČEK, Petr BRABEC, Daniel KLIMEŠ, Ondřej MÁJEK a Tomáš PAVLÍK. Metodika pro sběr dat a vyhodnocení léčby vysoce inovativními léčivými přípravky. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Metodika pro sběr dat a vyhodnocení léčby vysoce inovativními léčivými přípravky
Název česky Metodika pro sběr dat a vyhodnocení léčby vysoce inovativními léčivými přípravky
Název anglicky Methodology of data collection and evaluation of treatment with highly innovative drugs
Autoři DUŠEK, Ladislav (203 Česká republika, garant, domácí), Daniel SCHWARZ (203 Česká republika, domácí), Michal BURGER (203 Česká republika, domácí), Milan BLAHA (203 Česká republika, domácí), Pavel KOŽENÝ (203 Česká republika), Karel NĚMEČEK (203 Česká republika), Petr BRABEC (203 Česká republika, domácí), Daniel KLIMEŠ (203 Česká republika, domácí), Ondřej MÁJEK (203 Česká republika, domácí) a Tomáš PAVLÍK (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/13:00071819
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky innovative therapy; patient data; evaluation
Technické parametry Potenciál projektu je v obohacení dat o vybrané údaje z ostatních administrativních dat. Požadovaný rozsah sbíraných dat je značně komplexní a zahrnuje diagnostické, provozní a klinické záznamy, včetně hodnocení výsledků léčby. Jedná se tedy o tzv. administrativní data rutinně sbírané zdravotními pojišťovnami, ale i specifická data, která zdravotní pojišťovny nesbírají. Kontaktní osoba: Ladislav Dušek, Institut biostatistiky a analýz Masarykovy univerzity, dusek@iba.muni.cz
Změnil Změnil: Mgr. Jakub Gregor, Ph.D., učo 16577. Změněno: 5. 2. 2014 14:54.
Anotace
Metodika pro sběr a vyhodnocení dat o vysoce inovativních léčivých přípravcích byla vypracována za účelem sjednocení sběru a vyhodnocení dat. Metodika obecně vymezuje rozsah a způsob sběru dat o VILP, jakož i proces a způsob hodnocení dat získaných z reálné klinické praxe při používání VILP. Metodika sběru dat je zpracována v souladu s podmínkami vyplývajícími z ustanovení § 39d zákona 48/1997 Sb. a dále § 42 a § 43 vyhlášky č. 376/2011 Sb. Cílem je shromáždění dat o VILP a zpracování podkladů nutných pro analýzu nákladové efektivity a tvorba dalších analýz, za použití garantované, kontrolované, plně reprezentativní, centrální databáze údajů o VILP.
Anotace anglicky
The methodology of data collection and evaluation of treatment with highly innovative drugs was developed for purposes of unified data collection and evaluation. The methodology defines range and means of collection of data on innovative drugs, as well as the process of collection and evaluation of data from clinical practice. The methododology design is in accordance with the § 39d of the Law 48/1997 Coll. and § 42 a § 43 of the Regulation 376/2011 Coll. Main objective is collection of data on innovative drugs and processing of background information necessary for the cost-effectiveness analysis and other analyses using a guaranteed, controlled, representative central database.
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 02:04