HANZLOVSKÝ, Radovan, Petr SLÁDEK a Jan VÁLEK. Exkurze-prostředek propojení a fixace teoretických znalostí s praxí v oboru Fyzika. In Národní konference doktorského studijního programu Teorie vzdělávání ve fyzice. 2014.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Exkurze-prostředek propojení a fixace teoretických znalostí s praxí v oboru Fyzika
Název česky Exkurze-prostředek propojení a fixace teoretických znalostí s praxí v oboru Fyzika
Název anglicky Educational excursion--linking and fixation means of theoretical knowledge to experience in the field of Physics
Autoři HANZLOVSKÝ, Radovan, Petr SLÁDEK a Jan VÁLEK.
Vydání Národní konference doktorského studijního programu Teorie vzdělávání ve fyzice, 2014.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Exkurze; fyzika; memorování; učení
Klíčová slova anglicky Educational excursion; physics; memorizing; learning
Změnil Změnil: PhDr. Jan Válek, Ph.D., učo 166133. Změněno: 15. 12. 2023 18:50.
Anotace
Teoretické znalosti načerpané v předmětu Fyzika a jejich spádových předmětech je vhodné z hlediska způsobu ukládání informací v naší paměti určitým způsobem fixovat. Verifikovaným prostředkem je vhodně volená Exkurze. Exkurze svou podstatou vytváří provázaný ucelený komplex s informacemi načerpanými v teoretické výuce. Takovou informaci uvedenou do souvislostí s užitím v praxi, paměť pak lépe uchová. Význam Exkurze tedy spočívá v provazování a fixaci teoretického učiva. Exkurze může také pozitivně působit jako motivační stimul pro další vzdělávání, nebo volbu povolání.
Anotace anglicky
Newly acquired theoretical knowledge in Physics and their catchment subjects is appropriate in terms of how information is stored in our memory in some way fix. The verified agent is suitably chosen Field trip. Field trip inherently creates a complex of interrelated information načerpanými in theoretical teaching. Such information mentioned in connection with the use, in practice, then you better keep memory. Meaning Field trip is therefore the interlacing and fixation theoretical curriculum. Field trip can also act as a positive incentive motivation for further education or career choices.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 06:50