JUŘÍKOVÁ, Jana a Martina ŠITINOVÁ. Stravovací zvyklosti civilních pracovníků a vojáků v Armádě České republiky. In Konference "Spolupráce v kinantropologii". ISBN 978-80-210-6919-0. 2013.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Stravovací zvyklosti civilních pracovníků a vojáků v Armádě České republiky
Název anglicky Eating habits of civil workers and soldiers of army of the Czech Republic
Autoři JUŘÍKOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí) a Martina ŠITINOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Konference "Spolupráce v kinantropologii" 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30304 Public and environmental health
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/13:00079756
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-210-6919-0
Klíčová slova anglicky clerks; students; officers; eating habits; portion of meal; fruit; vegetables
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., učo 133370. Změněno: 24. 3. 2015 15:39.
Anotace
Předložená práce přináší informace ohledně stravování civilních osob a vojáků z povolání. Dotazníkovou metodou byly zjišťovány stravovací zvyklosti civilních a vojenských zaměstnanců a studentů Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově v České republice. U osob zahrnutých do tohoto průzkumu byly změřeny základní antropometrické parametry, jako jsou tělesná hmotnost, tělesná výška, z uvedených hodnot byl vypočítán body mass index (BMI). Dále tyto osoby odpovídaly na otázky týkající se jejich stravovacích zvyklostí v anonymním dotazníku.
Anotace anglicky
There was carried out the survey of eating habits of professional soldiers and civilian employees of the Military University of Ground Forces in Vyškov (Czech Republic). The goal of the survey was to find out whether employees of the Czech Army have proper eating habits and whether they follow the principles of correct nutrition when choosing food. Data regarding eating habits were obtained by questionnaire that was compiled by the Department of economics and nutrition hygiene of the Military University of Ground Forces. A survey included students of the Military University, Economics of Defence of the republic (33 respondents), their teachers – soldiers (32 respondents) and civilian employees (20 respondents). Basic anthropometric parameters were surveyed on the respondents: body weight, stature, body mass index (BMI) was calculated from these values. The objective of the measurements was to explore whether respondents have a normal body weight or whether they are obese on certain scale, or if there is even a risk of malnutrition. Furthermore, anonymous questionnaire regarding eating habits was submitted them to complete. It was concluded from measurements that the majority of respondents has a normal body weight and the eating habits, from the point of the number of servings throughout the day, are good. Deficiencies have been found in the number of fruit and vegetables portions consumed during the day.
VytisknoutZobrazeno: 28. 3. 2024 21:10