PALÁNOVÁ, Blanka, Jana STÁVKOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ a Halina MATĚJOVÁ. Mikrobiologická rizika z potravin během těhotenství. Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, 2016, roč. 71, č. 1, s. 15-18. ISSN 1211-846X. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{1332717, author = {Palánová, Blanka and Stávková, Jana and Lefnerová, Danuše and Matějová, Halina}, article_location = {Praha}, article_number = {1}, keywords = {pregnancy; foodborne diseases}, language = {cze}, issn = {1211-846X}, journal = {Výživa a potraviny}, title = {Mikrobiologická rizika z potravin během těhotenství}, volume = {71}, year = {2016} }
TY - JOUR ID - 1332717 AU - Palánová, Blanka - Stávková, Jana - Lefnerová, Danuše - Matějová, Halina PY - 2016 TI - Mikrobiologická rizika z potravin během těhotenství JF - Výživa a potraviny VL - 71 IS - 1 SP - 15-18 EP - 15-18 PB - Výživaservis SN - 1211846X KW - pregnancy KW - foodborne diseases N2 - Během těhotenství je žena mnohem náchylnější k rozvoji alimentárních nákaz. Konzumace rizikových potravin a nedodržování hygienických zásad při zpracování a skladování potravin představuje nejen pro ženu, ale také pro plod, riziko ohrožení zdraví. Článek podává přehled o patogenních mikroorganismech v potravinách a prevenci před nákazami. Ve sledovaném souboru těhotných žen bylo cílem zjistit, zda jsou poučeny o možném mikrobiologickém riziku v souvislosti s konzumací potravin a zda rizikové potraviny konzumují. Většina žen zásady správné manipulace s rizikovými potravinami dodržuje a konzumaci rizikových potravin se vyhýbá. Informovanost žen o rizicích plynoucích z výživy z úst zdravotníků je nízká. ER -
PALÁNOVÁ, Blanka, Jana STÁVKOVÁ, Danuše LEFNEROVÁ a Halina MATĚJOVÁ. Mikrobiologická rizika z potravin během těhotenství. \textit{Výživa a potraviny}. Praha: Výživaservis, 2016, roč.~71, č.~1, s.~15-18. ISSN~1211-846X.
|