Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@inproceedings{1355880, author = {Šindler, Michal and Šimůnek, Jan}, address = {Ústí nad Labem}, booktitle = {Výživa a zdraví : 20. jubilejní celostátní konference s mezinárodní účastí v Teplicích}, keywords = {Roasting; meat; microorganism; nutrition; technology; temperature}, howpublished = {tištěná verze "print"}, language = {cze}, location = {Ústí nad Labem}, isbn = {978-80-905441-4-7}, pages = {142-143}, publisher = {Krajská hygienická stanice se sídlem v Ústí nad Labem, Zdravotní ústav ve sídlem v Ústí nad labem}, title = {Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide}, year = {2016} }
TY - JOUR ID - 1355880 AU - Šindler, Michal - Šimůnek, Jan PY - 2016 TI - Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide PB - Krajská hygienická stanice se sídlem v Ústí nad Labem, Zdravotní ústav ve sídlem v Ústí nad labem CY - Ústí nad Labem SN - 9788090544147 KW - Roasting KW - meat KW - microorganism KW - nutrition KW - technology KW - temperature N2 - Technologie přípravy pokrmů výrazně ovlivňuje kvalitu a bezpečnost tepelně opracovaných potravin. Tepelné opracování zlepšuje stravitelnost a senzorické vlastnosti potravin. Nízkoteplotní pečení masa a vaření ve vakuu umožňuje výrazně zvýšit senzorickou kvalitu připravovaných pokrmů, ale skrývají i rizika přežití mikroorganismů. Přežití mikroorganismů ovlivňuje řada faktorů jako je teplota, délka a druh tepelné úpravy a obsah ochranných látek, které mohou pocházet z koření i z rozbitých buněk v mletém mase. ER -
ŠINDLER, Michal a Jan ŠIMŮNEK. Přežití mikroorganismů v mase při nízkoteplotním pečení a vaření ve vakuu metodou sous - vide. In \textit{Výživa a zdraví : 20. jubilejní celostátní konference s mezinárodní účastí v Teplicích}. Ústí nad Labem: Krajská hygienická stanice se sídlem v Ústí nad Labem, Zdravotní ústav ve sídlem v Ústí nad labem, 2016, s.~142-143. ISBN~978-80-905441-4-7.
|