FRÝZOVÁ, Iva a Kateřina GORČÍKOVÁ. Regionální princip jako integrující prvek ve výuce nejen přírodovědných předmětů. In (K) čemu učit ve škole: vybrané problémy kurikula v oborovědidaktických souvislostech. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Regionální princip jako integrující prvek ve výuce nejen přírodovědných předmětů
Název česky Regionální princip jako integrující prvek ve výuce nejen přírodovědných předmětů
Název anglicky Regional principle as an integrative element in teaching not only science
Autoři FRÝZOVÁ, Iva a Kateřina GORČÍKOVÁ.
Vydání (K) čemu učit ve škole: vybrané problémy kurikula v oborovědidaktických souvislostech, 2017.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky regionální princip; přírodovědné vzdělávání
Klíčová slova anglicky gegional principle, science education
Změnil Změnila: Mgr. Iva Frýzová, učo 12077. Změněno: 22. 3. 2018 11:38.
Anotace
Při hledání cesty k propojení různých vzdělávacích obsahů ať již v rámci jednoho oboru či mezioborově, jsme objevili dávno objevené, přesto v našem vzdělávacím systému zapomenuté – regionální princip. Co to tedy je regionální princip a jak se liší od výuky o regionu, jak stanovit hranice regionu, jaký je přínos využívání regionálního principu pro žáky a pro učitele a jakým způsobem lze implementovat regionální princip do učebnic vydávaných pro celou Českou republiku? V přípěvku vám odpovíme na tyto otázky a současně budeme rády a současně bychom rády rozpoutaly diskusi k možnostem využívání regionálního principu na různých stupních našeho vzdělávacího systému.
Anotace anglicky
When searching for a way to link different educational contents, whether within a field or interdisciplinary, we have discovered a long-established, yet in our educational system, a forgotten - regional principle. So what is the regional principle and how does it differ from teaching about the region, how to determine the region's bordes, what is the benefit of using the regional principle for pupils and teachers and how to implement the regional principle in textbooks published for the whole of the Czech Republic? We will answer these questions in the essay, and at the same time, we will be happy and at the same time we would like to launch a discussion on the possibilities of using the regional principle at different levels of our education system.
Návaznosti
MUNI/A/1262/2016, interní kód MUNázev: Příprava učitelů zeměpisu a přírodopisu na terénní výuku
Investor: Masarykova univerzita, Příprava učitelů zeměpisu a přírodopisu na terénní výuku, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 9. 5. 2024 07:33