Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{1501550, author = {Mužíková, Leona and Voznicová, Martina and Matějová, Halina}, article_location = {Praha}, article_number = {5}, keywords = {preparing meals; basic education}, language = {cze}, issn = {1211-846X}, journal = {Výživa a potraviny}, title = {Příprava pokrmů v základním vzdělání aneb kde se dobře vaří, tam se dobře daří}, volume = {73}, year = {2018} }
TY - JOUR ID - 1501550 AU - Mužíková, Leona - Voznicová, Martina - Matějová, Halina PY - 2018 TI - Příprava pokrmů v základním vzdělání aneb kde se dobře vaří, tam se dobře daří JF - Výživa a potraviny VL - 73 IS - 5 SP - 71-74 EP - 71-74 PB - Výživaservis s.r.o. SN - 1211846X KW - preparing meals KW - basic education N2 - Výuka tematického okruhu Příprava pokrmů na základních školách má své opodstatnění. Žáci se učí nejen novým dovednostem v oblasti přípravy pokrmů, ale rozvíjí si i znalosti a dovednosti z oblasti potravin a výživy, učí se gastronomickým pravidlům, základům ekonomiky a hospodaření, domácí ekologii, hygieně i vhodnému chování u jídelního stolu. Současně se u dětí rozvíjí jejich tvořivost a manuální zručnost. Výzkum přinesl pozitivní i negativní výsledky. Počet škol, kde je realizována příprava pokrmů na 2. stupni ZŠ, je poměrně velký: v brněnském regionu je to 77 % škol. Současně průzkum odhalil řadu překvapivých negativních poznatků. Tematický celek vyučují učitelé různých aprobací bez nutnosti vzdělání v příslušném oboru. Zdrojem výukových materiálů jsou nejčastěji různé internetové stránky, protože v současné době není k dispozici žádná aktuální učebnice či komplexní metodické texty schválené MŠMT. ER -
MUŽÍKOVÁ, Leona, Martina VOZNICOVÁ a Halina MATĚJOVÁ. Příprava pokrmů v základním vzdělání aneb kde se dobře vaří, tam se dobře daří. \textit{Výživa a potraviny}. Praha: Výživaservis s.r.o., 2018, roč.~73, č.~5, s.~71-74. ISSN~1211-846X.
|