ORLOVSKÁ, Katarína a Zlata KAPOUNOVÁ. Sipping v kuchyni aneb využití sippingu při přípravě pokrmů. Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis s.r.o., 2019, roč. 74, č. 6, s. 85-87. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Sipping v kuchyni aneb využití sippingu při přípravě pokrmů
Název anglicky Sip-feeds in the kitchen and in the preparation of meals
Autoři ORLOVSKÁ, Katarína (703 Slovensko, domácí) a Zlata KAPOUNOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis s.r.o. 2019, 1211-846X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30308 Nutrition, Dietetics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/19:00112891
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky Sipping; pokrmy; výživa
Klíčová slova anglicky Sip-feeds; meals; nutrition
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 2. 4. 2020 13:33.
Anotace
Obohacení pokrmů pomocí sippingu představuje jeden z účinných způsobů, jak zvýšit energetickou a nutriční hodnotu pokrmu, zejména u pacientů s nedostatečným příjmem energie a živin. Článek shrnuje informace o využití sippingu při přípravě pokrmů a poskytuje praktické rady a názorné ukázky.
Anotace anglicky
Meals fortification with sip-feeds is one of the effective ways to increase the energy and nutritional value of meals especially in patients with insufficient intake of energy and nutrients. The article summarizes information on the use of sip-feeds in culinary preparation and provides practical advice and examples.
Návaznosti
MUNI/FR/0977/2018, interní kód MUNázev: Polymerní enterální výživa (sipping) a její inovativní využití v prevenci a léčbě malnutrice.
Investor: Masarykova univerzita, Polymerní enterální výživa (sipping) a její inovativní využití v prevenci a léčbě malnutrice.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 10:07