VÁLKOVÁ, Hana, Hana ŠERÁKOVÁ, Alena SKOTÁKOVÁ, Šárka MALEŇÁKOVÁ a Eva VALKOUNOVÁ. Inklusivní pohybové kroužky jako prostředek podpory psycho-sociální stránky zdraví. In Disportare 2020. 2020. ISBN 978-80-7394-830-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Inklusivní pohybové kroužky jako prostředek podpory psycho-sociální stránky zdraví
Název anglicky Inclusive movement groups as a mean of supporting the psycho-social domain of health
Autoři VÁLKOVÁ, Hana, Hana ŠERÁKOVÁ, Alena SKOTÁKOVÁ, Šárka MALEŇÁKOVÁ a Eva VALKOUNOVÁ.
Vydání Disportare 2020, 2020.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50302 Education, special
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-7394-830-6
Klíčová slova česky duševní zdraví';' inkluse';' volnočasové aktivity';' žák se speciálními edukativními potřebami
Klíčová slova anglicky mental health';' inclusion';' leisure activities';' pupil with special educational needs
Štítky inclusion, leisure activities, mental health, pupil with special educational needs
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Pavlína Roučová, DiS., učo 169540. Změněno: 28. 4. 2021 12:31.
Anotace
Příspěvek představuje týmové řešení inklusivních pohybových kroužků na školách v Brně jako prostředek podpory psycho-sociální stránky zdraví. Jsou popsána teoretická východiska propojující chápání zdraví obecně, duševní zdraví a proces inkluze. Dále řešení inkluzivních pohybových kroužků na území města Brna, management, logistiku zajištění pohybových kroužků a obsahy činností a výsledky. Jedním z výsledků činnosti týmu z FSpS a PdF MU v Brně je realizovaný e-learningový program pro vedoucí mimotřídních inklusivních aktivit.
Anotace anglicky
The paper presents a team concept of inclusive movement groups in schools in Brno as a mean of supporting the psycho-social domain of health. Theoretical background linking the understanding of health in general, mental health and the process of inclusion are described. Furthermore, the solution of inclusive movement groups in the city of Brno, management, logistics of providing movement groups and the content of activities and results. One of the results of the team's activities from FSpS and PdF MU in Brno is the realized e-learning program for leaders of extra-class inclusive activities.
Návaznosti
CZ.02.3.62/0.0/0.0/16_037/0004872, interní kód MUNázev: Kvalitní inkluzivní vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami na základní a střední škole (Akronym: Kvalita v inkluzi žáků se SVP)
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Kvalitní inkluzivní vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami na základní a střední škole, PO 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 09:40