MURAS, Adam. Výroční obyčeje na Moravě – tradice a současnost. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2021. Elportál. ISBN 978-80-210-9899-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výroční obyčeje na Moravě – tradice a současnost
Autoři MURAS, Adam.
Vydání 1. vyd. Brno, Elportál, 2021.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor Archeologie, antropologie, etnologie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW PURL url html
ISBN 978-80-210-9899-2
ISSN 1802-128X
Klíčová slova česky tradice ; festivity ; výroční obyčeje ; etnokartografie ; folklorismus ; globalizace ; nákupní svátky
Klíčová slova anglicky tradition ; festivities; annual folk customs ; ethnocartography ; folklorism ; globalisation ; shopping holidays
Štítky elportál
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Petra Baštářová, učo 105126. Změněno: 23. 7. 2021 17:43.
Anotace
Multimediální elektronická výuková publikace Výroční obyčeje na Moravě – tradice a současnost si klade za cíl seznámení studentů s historickými okolnostmi, formami a projevy výročních obyčejů vyskytujících se především na území Moravy. Analyzuje však také jejich genezí a geografickou lokalizací v průběhu 20. století, stejně tak jako vznik zcela nových festivit v posledních desetiletích. Teoretické materiály jsou zde doplněny o řadu interaktivních map, procvičovací testy a množství odkazů na další literaturu, videozáznamy, a další zdroje informací. Učebnice je určena studentům předmětu FF:ETMA132 Etnologie v praxi.
Anotace anglicky
Multimedia electronic educational publication “Annual Folk Customs in Moravia – Tradition and Current Situation” focuses on getting students acquainted with the historical circumstances, forms and other manifestations of annual folk customs celebrated mostly in Moravia. It also analyses their evolution during the 20th century, as well as the emergence of completely new festivities during the last decades. Theoretical chapters are accompanied by a number of interactive maps, practice exercises and links to other thematic sources (literature, videos and more).
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 05:09