JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK. Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby. In František Buňka, Jan Hrabě, Tomáš Béza. Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR. Vyškov: Vysoká vojenská škola pozemního vojska, 2002, s. 40-43. ISBN 80-7231-102-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby
Název anglicky Evaluation of some nutritional factors in a selected group of ACR soldiers before and during basic military service
Autoři JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK.
Vydání Vyškov, Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR, od s. 40-43, 4 s. 2002.
Nakladatel Vysoká vojenská škola pozemního vojska
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 80-7231-102-6
Klíčová slova anglicky vegetables; fruit; milk and dairy products; meat
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D., učo 133370. Změněno: 7. 11. 2023 16:57.
Anotace
V práci bylo sledováno stravování 9 vojáků účastnících se potápěčského kurzu. Stravování vojáků bylo zjišťéváno pomocí dotazníku a také sledováním jejich denního stravovacího záznamu. Výsledky ukázaly, že vojáci si během potápěčského kurzu kupují velké množství tučných pokrmů. Chybí jim vitaminy, minerální látky a vláknia, protože konzumace ovoce a zeleniny stejně jako koonzumace mléka a mléčných výrobků je nedostatečná.
Anotace anglicky
At work, the diet of 9 soldiers participating in a diving course was monitored. The soldiers' diet was determined using a questionnaire and also by monitoring their daily diet record. The results showed that the soldiers buy a lot of fatty foods during the diving course. They lack vitamins, minerals and fiber because the consumption of fruits and vegetables as well as the consumption of milk and milk products is insufficient.
VytisknoutZobrazeno: 25. 7. 2024 04:08