VYLETĚLOVÁ, Marcela, Oto HANUŠ, Zdenka PÁČOVÁ, Petr ROUBAL a Pavel KOPUNECZ. Frequency of Bacillus bacteria in raw cows milk and its relation to other hygienic parameters. Czech J. Anim. Sci. 2001, roč. 2001, č. 46, s. 260-267. ISSN 1212-1819.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Frequency of Bacillus bacteria in raw cows milk and its relation to other hygienic parameters.
Autoři VYLETĚLOVÁ, Marcela, Oto HANUŠ, Zdenka PÁČOVÁ, Petr ROUBAL a Pavel KOPUNECZ.
Vydání Czech J. Anim. Sci. 2001, 1212-1819.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 40301 Veterinary science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 0.147
Kód RIV RIV/00216224:14330/01:00005409
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova anglicky raw milk; Bacillus bacteria; identification; total count of thermoresistant microorganisms
Štítky Bacillus bacteria, identification, raw milk
Změnil Změnil: RNDr. JUDr. Vladimír Šmíd, CSc., učo 1084. Změněno: 24. 5. 2002 19:35.
Anotace
Monitoring of Bacillus strains presenting hygienic and safety hazards in bulk milk samples was the primary objective of this study. The following frequencis were found on the species level: Bacillus licheniformis (64.6%), B. cereus (27.2%), B. pumilus (3.2%), B. badius (0.6%), B. spaericus (0.6%) B. fusiformis (0.6) and Paenibacillus glucanolyticus (0.6%). Frequencies of the following microorganisms were monitored simultaneously with total total Bacillus frequency (TCBa): total count of mesophilic (TCM), thermoresistant (TRM) and sporogenic anaerobic microorganisms (SPAN).
Návaznosti
EP9058, projekt VaVNázev: Potravní patogeny rodu Bacillus v mléce, metoda odhadu a redukce jejich průniku do potravního řetězce.
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Potravní patogeny rodu Bacillus v mléce, metoda odhadu a redukce jejich průniku do potravního řetězce
VytisknoutZobrazeno: 9. 7. 2024 11:42