2002
Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis
DOBIÁŠOVÁ, Zuzana, Jiří PAZOUREK a Josef HAVELZákladní údaje
Originální název
Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis
Autoři
DOBIÁŠOVÁ, Zuzana (203 Česká republika, garant), Jiří PAZOUREK (203 Česká republika) a Josef HAVEL (203 Česká republika)
Vydání
Electrophoresis, Weinheim, WILEY-VCH Verlag GmbH, 2002, 0173-0835
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele
Nizozemské království
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor
Impact factor: 4.325
Kód RIV
RIV/00216224:14310/02:00005482
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
UT WoS
000173841000018
Klíčová slova anglicky
Capillary zone electrophoresis; Wine; Solid phase extraction; Resveratrol; Sorbic acid
Změněno: 31. 5. 2003 15:23, RNDr. JUDr. Vladimír Šmíd, CSc.
Anotace
V originále
A method for separation and determination of sorbic acid, a food and beverage preservative, and trans-resveratrol, a biomedically active substance, in wine by capillary zone electrophoresis is described. Solid phase extraction step on C18-column prior to the electrophoretic separation providing lower detection limits was used for trans-resveratrol determination. For determination of sorbic acid direct analysis of wine (without a preconcentration step) was used. The method is rapid and sensitive and was applied to the analysis of wines from Alsace, France.
Návaznosti
MSM 143100011, záměr |
|