KRIŠTOF, Martin. Příprava českých potravinářských podniků na vstup do EU. In Připravenost českých podnikatelských subjektů na vstup do Evropské unie. 1. vyd. Praha: Oeconomia, 2003, s. 86-90. ISBN 80-245-0532-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Příprava českých potravinářských podniků na vstup do EU
Název anglicky The Readiness of Czech Food-producing Industry for the Entrance to the EU
Autoři KRIŠTOF, Martin (203 Česká republika, garant).
Vydání 1. vyd. Praha, Připravenost českých podnikatelských subjektů na vstup do Evropské unie, od s. 86-90, 5 s. 2003.
Nakladatel Oeconomia
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14560/03:00008560
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 80-245-0532-0
Klíčová slova anglicky Evropean Union; Food-producing industry; structural funds; EU enlargement; Acquis
Štítky Acquis, EU enlargement, Evropean Union, Food-producing industry, structural funds
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Martin Krištof, učo 23086. Změněno: 17. 1. 2007 01:20.
Anotace
Z analýzy připravenosti potravinářského odvětví, lze učinit některé závěry. Řada podniků stále ještě nesplňuje evropské standardy a bude se tedy muset vypořádat s požadavky na jejich dosažení do doby vstupu do EU, případně po dobu přechodných období. Tyto investice se nebudou týkat pouze modernizace samotné výroby, závodů a výrobních linek, ale také obalové techniky, expedice, dopravních prostředků a informační techniky. Část podniků, které se dlouhodobě potýkají s hygienickými standardy, mají nízkou produktivitu a špatné finanční zdraví, nebudou mít k těmto investicím dostatek prostředků a vstup do EU pro ně bude znamenat zánik.
Anotace anglicky
The objective of this paper is to describe the development of preparations of the Czech food processing industry for the entrance of the Czech Republic to the European Union. Czech food processing industry is significantly influenced by the process of EU Enlargement. A lot of Czech companies will face problems with Acquis compliance, financial requirements for modernization and competitiveness. On the other hand, new opportunities like EU support funds and enlarging Single market can prevail these threats.
Návaznosti
IAA7167201, projekt VaVNázev: Teoretické a metodologické aspekty institucionální podpory podnikání
Investor: Akademie věd ČR, Teoretické a metodologické aspekty institucionální podpory podnikání
VytisknoutZobrazeno: 2. 8. 2024 04:47