RÁČEK, Jaroslav. Informační systém pro sledování reportingových povinností v oblasti životního prostředí. In Ekonomické a sociální souvislosti udržitelného rozvoje. Pardubice: Univerzita Pardubice. s. 123-126. ISBN 80-7194-790-3. 2005.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Informační systém pro sledování reportingových povinností v oblasti životního prostředí
Název anglicky Information System for Monitoring of Environmental Reporting Obligation
Autoři RÁČEK, Jaroslav (203 Česká republika, garant).
Vydání Pardubice, Ekonomické a sociální souvislosti udržitelného rozvoje, od s. 123-126, 4 s. 2005.
Nakladatel Univerzita Pardubice
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14330/05:00014062
Organizační jednotka Fakulta informatiky
ISBN 80-7194-790-3
Klíčová slova anglicky Information system; Environmental reporting
Štítky environmental reporting, information system
Změnil Změnil: RNDr. Jaroslav Ráček, Ph.D., učo 3444. Změněno: 7. 7. 2007 13:47.
Anotace
V roce 2003 byl na Ministerstvu životního prosřtedí ČR zahájen projekt VaV 250-3-03 Analýza a návrh prototypů environmentálních datových modelů a vnjšího rozhraní JISŽP kompatibilních s EU, jehož řešitelem je Masarykova univerzita v Brně (MU). Cílem projektu je vyvinutí centrálního výstupního datového modelu pro MŽP, který bude reflektovat potřeby strategického plánování, nadoborové informaní podpory státní správy, informování veřejnosti, spolupráce s komerční sférou a mezinárodní reporting dle aktuálních požadavků na integrovaný reporting. Řešení projektu bylo rozděleno do čtyř základních etap (Analýza, Standardizace, Harmonizace a Integrace) naplánovaných na dobu 27 měsíců od října 2003 do prosince 2005. Jedním z výstupů projektu je i prototyp informačního systému pro sledování environmentálních repotringových povinností ČR vůči Evropské environmentální agentuře a dalším mezinárodním institucím.
Anotace anglicky
The project Analysis and design of environmental data models and external EIS interfaces compatible with the EU was started at Masaryk University (MU) in Brno in October 2003 with support of Czech Ministry of Environment (ME). Objectives of this three years project are to perform a complete analysis of the current requirements for environmental reporting and for environmental data models and external interfaces, both from domestic and international (especially European) viewpoint, to perform analysis of significant data sources from the point of view of attributing and methodologies, to design and implement an exchangeable central data model (CDM), to prepare conversion of the existing sources of information into the CDM, to integrate the CDM into the existing structures of the information systems of the ME and the public administration and to create conditions for efficient use of data at both the national and international level. A considerable output of this project is a information system for management of international environmental reporting described in this paper.
Návaznosti
MSM0021622418, záměrNázev: DYNAMICKÁ GEOVIZUALIZACE V KRIZOVÉM MANAGEMENTU
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Dynamická geovizualizace v krizovém managementu
SM/10/131/05, projekt VaVNázev: Rozvoj jednotného informačního systému životního prostředí (JISŽP)
SM/250/3/03, projekt VaVNázev: Analýza a návrh prototypů environmentálních datových modelů a vnějšího rozhraní JISŽP kompatibilních s EU
Investor: Ministerstvo životního prostředí ČR, Analýza a návrh prototypů environmentálních datových modelů a vnějšího rozhraní JISŽP kompatibilních s EU
VytisknoutZobrazeno: 19. 4. 2024 07:39