SVOBODA, Mojmír, Pavel HUMPOLÍČEK a Helena KLIMUSOVÁ. Psychodiagnostické metody v oblasti psychologie dětí a dospívajících. Psychológia a patopsychológia dieťaťa. Bratislava: VÚ detskej psychológie a patopsychológie, roč. 40, č. 2, s. 1-10. ISSN 0555-5574. 2005.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Psychodiagnostické metody v oblasti psychologie dětí a dospívajících
Název česky Psychodiagnostické metody v oblasti psychologie dětí a dospívajících
Název anglicky Psychodiagnostic methods in the area of child and adolescent psychology
Autoři SVOBODA, Mojmír (203 Česká republika, garant), Pavel HUMPOLÍČEK (203 Česká republika) a Helena KLIMUSOVÁ (203 Česká republika).
Vydání Psychológia a patopsychológia dieťaťa. Bratislava, VÚ detskej psychológie a patopsychológie, 2005, 0555-5574.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/05:00012744
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova anglicky psychodiagnostics; application and evaluation of methods; psychodiagnostics of children and adolescents
Štítky psychodiagnostics
Změnil Změnil: PhDr. Pavel Humpolíček, Ph.D., učo 11191. Změněno: 9. 11. 2005 08:05.
Anotace
V rámci grantového projektu byl proveden tříletý výzkum, jehož cílem bylo zmapování používaných, postrádaných a neakceptovaných psychodiagnostických metod v oblastech aplikované psychologie i ve výzkumu. Výsledky jsou značně rozsáhlé a z velké části byly publikovány v knize Aplikovaná psychodiagnostika v České republice (Svoboda, Řehan et al., 2004), případně na webových stránkách (http://www.phil.muni.cz/psych/grant/). Zde jsou uvedeny pouze specifické výsledky z oblasti psychodiagnostiky dětí a dospívajících a jejich porovnání s údaji získanými v rámci celé zkoumané populace psychologů z České republiky.
Anotace anglicky
Within the scope of the grant project, the three-year research was carried out the goal of which was to map the used, missing, and unaccepted psychodiagnostic methods in the area of applied psychology and research. The results are quite extensive and were largely published in the book Applied Psychodiganostics in the Czech Republic (Svoboda, Řehan et al., 2004). Here are only some specific results included from the area of psychodiagnostics of children and adolescents, and their comparison with the data collected within the scope of the whole researched Czech psychologists population.
Návaznosti
GA406/01/1076, projekt VaVNázev: Zjištění stavu, potřeb a perspektiv psychologické diagnostiky v České republice
Investor: Grantová agentura ČR, Zjištění stavu, potřeb a perspektiv psychologické diagnostiky v České republice
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 11:31