BINEK, Jan. Problémy venkovských obcí - realita a vnímání. In Sborník VIII. Mezinárodní kolokvium o regionálních vědách. Brno: Masarykova univerzita, 2005, s. 23-29. ISBN 80-210-3888-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Problémy venkovských obcí - realita a vnímání
Název anglicky Problems of rural municipalities - Reality and perception
Autoři BINEK, Jan.
Vydání Brno, Sborník VIII. Mezinárodní kolokvium o regionálních vědách, od s. 23-29, 7 s. 2005.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 80-210-3888-8
Klíčová slova anglicky rural municipalities; regional development
Štítky regional development, rural municipalities
Změnil Změnil: Ing. Jan Binek, Ph.D., učo 40511. Změněno: 15. 7. 2010 13:09.
Anotace
Příspěvek shrnuje vybrané poznatky v rámci výzkumného projektu MMR WB-29-04 „Venkovský prostor a jeho oživení - specifické místní zdroje a možnosti jejich využití, specifické místní problémy a možnosti jejich řešení – Aplikace v regionu NUTS II Jihovýchod“ a zabývá se identifikací základních problémů venkovských obcí, vztahem mezi velikostí obce, její polohou a vnímanými a existujícími problémy. Článek se věnuje rovněž možným přístupům k řešení problémů venkovských obcí a jejich postavení v regionální politice.
Anotace anglicky
This paper summarizes select pieces of knowledge within research project of Ministry for regional development WB-29-04 „Country area and its activation – specific local resources and possibilities of their utilization, specific local problems and possibilities of their solution – aplication in the area of region NUTS 2 South-East“ and it deals with identification of basic problems of countryside municipalities, relationship among size of municipality, its location and sensed and existing problems. It attends to possible accesses for solution of countriside municipalities problems and position of municipalities in regional policy.
Návaznosti
WB-29-04, projekt VaVNázev: Venkovský prostor a jeho oživení - specifické místní zdroje a možnosti jejich využití a specifické místní problémy a možnosti jejich řešení - aplikace v regionu NUTS 2 Jihovýchod
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 21:15