KRIŠTOF, Martin. Šampióni Operačního programu Průmysl a podnikání. Dotační věstník. Praha: Economia, a.s., 2006, roč. 2006, 7-8, s. 80-83. ISSN 1801-4704.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Šampióni Operačního programu Průmysl a podnikání
Název česky Šampióni Operačního programu Průmysl a podnikání
Název anglicky The Campions of the Operational Programme Industry and Enterprise
Autoři KRIŠTOF, Martin.
Vydání Dotační věstník, Praha, Economia, a.s. 2006, 1801-4704.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova anglicky Structural Funds; Operational Programme Industry and Enterprise; grant; SME; support; loan
Štítky grant, loan, SME, structural funds, support
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Martin Krištof, učo 23086. Změněno: 17. 1. 2007 01:04.
Anotace
Přehled programů v rámci OPPP už z hlediska jejich názvu ukazuje, že se zde střetávají programy zaměřené na projekty investičně náročné (Reality, Inovace, Prosperita) s programy zaměřenými na poskytování zvýhodněných úvěrů (Start, Kredit). V rámci analýzy byly vyhodnoceny nejen neúspěšnější subjekty v celém OPPP, ale i v jednotlivých programech podpory i z hlediska právní formy žadatelů. Tato analýza je aktuální k 23.6.2006 a vychází ze Statistik OPPP k tomuto datu. Potvrdil se primární význam podnikatelských subjektů - právnických osob u objemu dotace i jejich počtu, v případě objemu dotace činí jejich podíl 75,13 %, z hlediska počtu přidělených dotací je podíl nižší 49,4 %. Nejúspěšnějším žadatelem je společnost HQU International, která kromě největšího objemu dotace získává i prvenství v počtu podpořených projektů (celkem 8), všechny v programu Reality.
Anotace anglicky
The main channel of support for SMEs within industry is the Operational Programme Industry and Enterprise. Actual analysis of the this program and its actual exploitation focused on the most successful applicants in the support schemes was processed till June, 23. The primary significance of companies-legal entities was approved in the view of grant amount (75,13 %), from the view of the number of approved grants is also the most significant (the share is 49,4 %). The most successful applicant was the company HQU International with the highest amout of grant as well as with the highest number of approved grant - totally 8, all of them in the Realities support scheme.
Návaznosti
IAA7167201, projekt VaVNázev: Teoretické a metodologické aspekty institucionální podpory podnikání
Investor: Akademie věd ČR, Teoretické a metodologické aspekty institucionální podpory podnikání
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 21:04