POKORNÁ, Andrea. Možnosti využití evidence based healthcare v rámci výuky ošetřovatelství. In Deficit starostlivosti o seba a jeho vplyv na zdravie - Zborník z 2. vedeckej konferencie. 2006. vyd. Bratislava: Fakulta ošetrovateľstva a zdravotníckych odborných štúdií Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave, 2006, s. 247 - 251. ISBN 80-969611-0-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Možnosti využití evidence based healthcare v rámci výuky ošetřovatelství
Název česky Možnosti využití evidence based healthcare v rámci výuky ošetřovatelství
Název anglicky Evidence based healthcare in Nursing tuition
Autoři POKORNÁ, Andrea.
Vydání 2006. vyd. Bratislava, Deficit starostlivosti o seba a jeho vplyv na zdravie - Zborník z 2. vedeckej konferencie, od s. 247 - 251, 5 s. 2006.
Nakladatel Fakulta ošetrovateľstva a zdravotníckych odborných štúdií Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 80-969611-0-1
Klíčová slova česky Evidence based nursing;evidence based healthcare;zdroje informací; validita ošetřovatelské péče;intervence; výzkum v ošetřovatelství
Klíčová slova anglicky evidence based healthcare;Evidence based Medicine; the sources of the information;validity iof nursing care; interventions; nursing research
Štítky Evidence Based Healthcare, evidence based medicine, interventions, nursing research, validity iof nursing care
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: prof. PhDr. Andrea Pokorná, Ph.D., učo 98239. Změněno: 23. 6. 2009 15:56.
Anotace
Příspěvek je zaměřen na problematiku využití metod evidence based healthcare (ošetřovatelské péče založené na důkazech) při výuce předmětu ošetřovatelské postupy a ošetřovatelství u studentů bakalářského studia oboru všeobecná sestra kombinované formy studia. Informuje o metodice zavádění Evidence based healthcare do výuky a možnostech dalšího využití získaných vědomostí a dovedností a jejich aplikace do praxe.
Anotace anglicky
The article is focused on the problemati of implementation and using of the evidence based healthcare approaches in the tuition of general nurses (part time study students). There are infromation about methodology of evidence based healthcare implementation and possibilities of using knowledges and skills and their application in practice.
VytisknoutZobrazeno: 22. 5. 2024 10:14