JANOUŠKOVÁ, Klára, Petr POSPÍŠIL a Kamil HUTĚČKA. Právo. In Metodické a koordinační dovednosti v sociálních službách - Sborník studijních textů pro metodiky sociální prevence a sociální kurátory pověřené koordinační činností. 1. vyd. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2007, s. 39-108. ISBN 978-80-7368-229-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Právo
Název anglicky Law
Autoři JANOUŠKOVÁ, Klára, Petr POSPÍŠIL a Kamil HUTĚČKA.
Vydání 1. vyd. Ostrava, Metodické a koordinační dovednosti v sociálních službách - Sborník studijních textů pro metodiky sociální prevence a sociální kurátory pověřené koordinační činností, od s. 39-108, 70 s. 2007.
Nakladatel Ostravská univerzita v Ostravě
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Na stránkách Ostravské univerzity je dostupná plná elektronická verze sborníku včetně zde uváděného příspěvku.
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-7368-229-3
UT WoS 000317171600007
Klíčová slova anglicky law; social services; social maladjustment; social welfare; municipality; region; social care for socially maladjusted persons; social worker
Štítky Law, municipality, region, social maladjustment, social services, social welfare, social worker
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: JUDr. Petr Pospíšil, Ph.D., LL.M., učo 18728. Změněno: 1. 1. 2008 12:22.
Anotace
Stať seznamuje čtenáře s právní úpravou všech oblastí souvisejících s odbornou činností metodiků a sociálních kurátorů (např. občanskoprávní problematika a rodinné právo), detailněji pak zejména s těmi oblastmi práva, které jsou pro metodiky a sociální kurátory vzhledem ke specifikům cílové populace potřebné. Z těch nejvýznamnějších se jedná o právní úpravu sociální pomoci, sociálně-právní ochranu, zákon o sociálních službách a zdravotní právo).
Anotace anglicky
The thesis deals with the legal regulation of the qualified work of methodologists and coordinators of socially maladjusted persons (f.e. civil and family law). There is also described another legislation which is important for methodologists and coordinators especially beacuse fo the specifics of their clients (social welfare, medical law, the law on social care).
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 00:32