JEDLIČKOVÁ, Helena a Iva TYMRÁKOVÁ FRÝZOVÁ. Zkušenostní učení a znalostní základ vyučování.Studentský pedagogický projekt ve vzdělávání učitelů primární školy. Akční výzkum a testování výukových modelů . Online. In Škola a zdraví 21. 3.konference. Sborník anotací,. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2007. 58 s. ISBN 978-80-86633-98-5. [citováno 2024-04-23]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zkušenostní učení a znalostní základ vyučování.Studentský pedagogický projekt ve vzdělávání učitelů primární školy. Akční výzkum a testování výukových modelů .
Název česky Zkušenostní učení a znalostní základ vyučování.Studentský pedagogický projekt ve vzdělávání učitelů primární školy. Akční výzkum a testování výukových modelů
Název anglicky Learning by Doing and Knowledge Base of Teaching in the Education of Primary School Teachers.Action Research and Testing of Functional Models.
Autoři JEDLIČKOVÁ, Helena (203 Česká republika, garant) a Iva TYMRÁKOVÁ FRÝZOVÁ (203 Česká republika)
Vydání 1. vyd. Brno, Škola a zdraví 21. 3.konference. Sborník anotací, 58 s. 2007.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/07:00023841
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-86633-98-5
Klíčová slova česky Akční výzkum. Zkušenostní učení. Kritické myšlení. Reflexe.
Klíčová slova anglicky Action research. Experiential learning. Critical thinking. Reflection.
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Ing. Helena Jedličková, Ph.D., učo 2417. Změněno: 23. 3. 2010 18:15.
Anotace
Případová studie prezentuje část výzkumu, zabývající se implementací zkušenostního učení jako základu znalostní báze učitelů v integrovaném didaktickém přírodovědném kurzu ve studijním programu Učitelství pro primární vzděláváni. Je součástí projektu Biologie pro život a zdraví, který umožňuje získávání zkušeností a osobnostní rozvoj studentů i pedagogů na partnerských školách, ale také výzkum, zaměřený na evropskou dimenzi ve vzdělávání. V průběhu posledních let jsou akčními výzkumy na univerzitách v Evropě ověřovány nové modely, orientované na zkvalitnění vzdělávání pro 21. století dle Bílé a Zelené knihy, kde se klade důraz na profesionalizaci přípravy učitelů. Ukazuje se, že profesionalita učitele pro primární školu se musí opírat o řadu kompetencí, zejména o schopnost reflexe a kritického myšlení.
Anotace anglicky
The programe Biology for Life and Health, Integrated Thematic Instruction has been launched at the Biological department of the Faculty of Education of Masaryk University, Brno, Czech Republic. In Slovenia, the person incharge for didactic preparation inovations is Prof. Barbara Bajd and col. at the University of Ljubljana. The essence of the joint programe is the research concerning the education for sustainable development and Health in Czech Republic and Slovenia, as a preparation for both countries EU membership. In the context of the General Education Program being elaborated for basic education, students prepare teaching projects aimed not only at instruction, but also at problem solving, communication, work activities and cooperation.
Návaznosti
MSM0021622421, záměrNázev: Škola a zdraví pro 21. století
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Škola a zdraví pro 21. století
VytisknoutZobrazeno: 23. 4. 2024 14:49