JAKUBEKOVÁ, Ivana, Petra BOKOVÁ a Tomáš KOHOUTEK. Hudba a osobnost: souvislosti profesní dráhy hudebníků a proměnných jejich osobnostního stylu (vývěskové sdělení). In Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku - "Umění ve vědě, věda v umění". 2006.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Hudba a osobnost: souvislosti profesní dráhy hudebníků a proměnných jejich osobnostního stylu (vývěskové sdělení)
Název anglicky Music and personality: connections between career of the musicians and variables of their personality style
Autoři JAKUBEKOVÁ, Ivana, Petra BOKOVÁ a Tomáš KOHOUTEK.
Vydání Kvalitativní přístup a metody ve vědách o člověku - "Umění ve vědě, věda v umění" 2006.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova anglicky music; personality; career
Štítky career, music, personality
Změnil Změnil: Mgr. Tomáš Kohoutek, Ph.D., učo 19783. Změněno: 12. 3. 2008 17:51.
Anotace
Příspěvek se zabývá osobnostním kontextem vztahu k hudbě. Na vzorku 274 aktivních hudebníků jsme sledovali vztah mezi osobnostními proměnnými a proměnnými profesní dráhy hudebníků, přičemž jsme se zaměřovali jak na osobnostní předpoklady aktivní hudební produkce, tak na vliv hudební produkce na osobnost člověka. Vycházeli jsme z údajů sdělených formou volných výpovědí, a z výsledků dotazníku PSSI, které umožňují interpretaci vzhledem ke kognitivním funkcím, temperamentovým charakteristikám a proměnným motivace.
Anotace anglicky
The paper deals with personality context of the active music performance. On the sample of 274 active musicians we examined the relationship between personality variables and the variables of career of the musicians. We focused on both personality presumptions to the active music performance and the influence of the music performace on human personality. We used information given as free reports about the carreer of the musicians, and the results of the PSSI-questionnaire, which enabled us to examine the results according to cognitive functions, temperament characteristics and motivational variables.
Návaznosti
AV0Z70250504, záměrNázev: Člověk v kontextech celoživotního vývoje
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 08:40