BIENERTOVÁ VAŠKŮ, julie. Co je to nutrigenomika? Výživa a potraviny, Praha: Výživaservis s.r.o., 2008, roč. 3/2008, č. 3, s. 61-62. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Co je to nutrigenomika?
Název anglicky What is nutrigenomics?
Autoři BIENERTOVÁ VAŠKŮ, julie (203 Česká republika, garant).
Vydání Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis s.r.o. 2008, 1211-846X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor Genetika a molekulární biologie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/08:00033483
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky nutrigenomics - review
Štítky nutrigenomics - review
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Blanka Přikrylová, učo 71313. Změněno: 12. 4. 2010 20:34.
Anotace
Základním úkolem nutrigenomiky je hledání souvislostí a interakcí mezi různými typy potravin a eventuelně i stravovacích zvyklostí na straně jedné, a mezi geny, které přispívají ke vzniku tzv. multifaktoriálních onemocnění.
Anotace anglicky
According to NUGO, the nutrigenomics is the science that examines the response of individuals to food compounds using post-genomic and related technologies (e.g. genomics, transcriptomics, proteomics, metabol/nomic etc.). The long-term aim of nutrigenomics is to understand how the whole body responds to real foods using an integrated approach termed 'systems biology'. The basic approach of nutrigenomics is that the studies can examine people (i.e. populations, sub-populations - based on genes or disease - and individuals), food, life-stage and life-style without preconceived ideas.
VytisknoutZobrazeno: 24. 10. 2020 23:15