BLAHUTKOVÁ, Marie, Martin SEBERA, Michal CHARVÁT, Jitka KOPŘIVOVÁ a Jan NOVOTNÝ. The Influnce of Sport on Quality of Life in the Adult Population. In Acta Math.Univ.M. Belii. první. Slovensko: UMB BB. s. 29-40. ISBN 80-8083-312-5. 2006.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The Influnce of Sport on Quality of Life in the Adult Population
Název česky Vliv sportu na kvalitu života dospělé populace
Autoři BLAHUTKOVÁ, Marie (203 Česká republika, garant), Martin SEBERA (203 Česká republika), Michal CHARVÁT (203 Česká republika), Jitka KOPŘIVOVÁ (203 Česká republika) a Jan NOVOTNÝ (203 Česká republika).
Vydání první. Slovensko, Acta Math.Univ.M. Belii, od s. 29-40, 12 s. 2006.
Nakladatel UMB BB
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/06:00033701
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 80-8083-312-5
Klíčová slova anglicky Quality of Live; Sport; Adult Population
Štítky adult population, Quality of live, sport
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: doc. PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D., učo 614. Změněno: 30. 3. 2010 15:20.
Anotace
Health is the greatest fortune of each person and through fulfilling it every individual can live a high-quality and content life. Health can be understood differently in various contexts; however, there are always the basic liaisons of body and movement. Sport, as a physical activity, contributes to creating a balanced personality from the point of view of biopsycho-socio-spiritual contentment of the person as it helps fulfilling the healthy life style and quality life. Quality life can be influenced especially by the individual approach to understanding and fulfilment of healthy life style with the paradigm of movement as the basic phenomenon of human being.
Anotace česky
Zdraví je největším bohatstvím každého člověka a prostřednictvím jeho naplňování může každý z nás prožívat plnohodnotný a spokojený život. Zdraví je v různých směrech chápáno ve zcela odlišných souvislostech, objevují se však vždy základní styčné body v prvcích tělo a pohyb. Sport jako pohybová aktivita přispívá k vyvážené osobnosti z pohledu bio-psycho-socio-spirituální pohody a pomáhá tak k naplňování zdravého životního stylu a kvalitního života. Kvalitní život můžeme ovlivnit zejména vlastním přístupem k chápání a naplňování zdravého životního stylu s paradigmatem pohybu jako základního fenoménu lidského bytí.
VytisknoutZobrazeno: 16. 4. 2024 22:48