EIBL, Otto. Introducing CODER: an on-line database of electoral results. Evropská volební studia. Brno: ISPO, roč. 3, č. 2, s. 218-251. ISSN 1801-6545. 2008.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Introducing CODER: an on-line database of electoral results
Název česky CODER - online databáze volebních výsledků
Autoři EIBL, Otto (203 Česká republika, garant).
Vydání Evropská volební studia, Brno, ISPO, 2008, 1801-6545.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50601 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14230/08:00027281
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova anglicky Elections; analytical software; database; Central and Eastern Europe
Štítky analytical software, Central and Eastern Europe, database, Elections
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. Otto Eibl, Ph.D., učo 65581. Změněno: 9. 1. 2009 10:31.
Anotace
This paper introduces CODER, an on-line analytical software and database tool for the study of elections and their results. It contains electoral data from the countries of Central and Eastern Europe from 1990 to the present and allows analyses of three basic types: synchronic, diachronic and a combination of the two. In inputting a multistep query, the user filters the data, thus receiving a highly personalized output which only contains information he requested (the output can be immediately broadened through hyperlinks). The first part of this text consists of a technical description of the application. The second part is dedicated to a simple example: a case study of electoral behaviour of the voters in the Czech Republic, which demonstrates a practical application of the programme, including links to third-party software.
Anotace česky
Text představuje online analytický software a databázi volebních výsledků CODER, který je určený především ke studiu voleb a volebních výsledků. Databáze obsahuje volební data ze států střední a východní Evropy od roku 1990 a umožňuje s nimi pracovat ve třech základních rovinách: synchronní, diachronní a kombinaci obou. Uživatel na základě zadávání několikastupňového dotazu filtruje data a výsledkem je mu vysoce personalizovaný výstup, který obsahuje jen ty informace, které požadoval (samozřejmě s okamžitou možností rozšíření výstupu přes hypertextové odkazy). Technickému popisu aplikace je věnována úvodní část textu. Druhá část textu je pak věnována jednoduchému příkladu (případové studii) studia volebního chování voličů v České republice, která znázorňuje možnosti aplikace v praxi i s vazbou na software třetích stran.
Návaznosti
MSM0021622407, záměrNázev: Politické strany a reprezentace zájmů v soudobých evropských demokraciích
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Politické strany a reprezentace zájmů v soudobých evropských demokraciích
VytisknoutZobrazeno: 29. 3. 2024 06:57