SCHWARZ, Daniel, Ladislav DUŠEK, Stanislav ŠTÍPEK, Čestmír ŠTUKA a Vladimír MIHÁL. Společná platforma pro sdílení vzdělávacího obsahu v síti českých a slovenských lékařských fakult MEFANET. In SILESIAN MOODLE MOOT 2008 - sborník příspěvků. Ostrava: VŠB-TUO, 2008, s. 1-6.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Společná platforma pro sdílení vzdělávacího obsahu v síti českých a slovenských lékařských fakult MEFANET
Název anglicky A cooperative platform for sharing the educational content in the network of Czech and Slovak medical faculties MEFANET
Autoři SCHWARZ, Daniel, Ladislav DUŠEK, Stanislav ŠTÍPEK, Čestmír ŠTUKA a Vladimír MIHÁL.
Vydání Ostrava, SILESIAN MOODLE MOOT 2008 - sborník příspěvků, od s. 1-6, 6 s. 2008.
Nakladatel VŠB-TUO
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Dokumentace, knihovnictví, práce s informacemi
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Institut biostatistiky a analýz
Klíčová slova anglicky collaboration;educational portal;Shibboleth
Štítky collaboration, educational portal, shibboleth
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D., učo 195581. Změněno: 19. 1. 2009 10:40.
Anotace
Projekt MEFANET (MEdical FAculties NETwork) nastartoval mezinárodní, efektivní a otevřenou spolupráci mezi všemi českými a slovenskými lékařskými fakultami. Jedním z hlavních cílů této sítě je podpora výuky a studia v lékařských i zdravotnických oborech moderními informačními a komunikačními technologiemi. Za tímto účelem je v projektu MEFANET vyvíjeno originální a jednotné řešení pro vzdělávací webové portály, které spolu s centrální bránou tvoří platformu pro nabídku a sdílení digitálního vzdělávacího obsahu. Vzniká tak unikátní prostředí zajišťující vzájemnou kompatibilitu a prostupnost nabízených elektronických materiálů.
Anotace anglicky
The project MEFANET (MEdical FAculties NETwork) has initiated international, effective and open cooperation among medical faculties in the Czech Republic and Slovakia. One of the elementary goals of the project is to advance medical teaching and learning with the use of modern information and communication technologies. As an instrument for that, MEFANET has decided to develop an original and uniform solution for educational web portals which are used, together with a central gate, to offer and share digital educational content. In this way, a unique collaborative environment, which is full of shared resources, is growing.
Návaznosti
MSM 143300004, záměrNázev: Digitální knihovny
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Digitální knihovny
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 21:50