ŠTOURAČ, Petr, Daniel SCHWARZ, Petr BAKALÍK, Roman ŠTOUDEK, Ivo KŘIKAVA, Radim ŠUSTR, Olga SMÉKALOVÁ a Pavel ŠEVČÍK. Multimediální výukové algortimy na portálu AKUTNE.CZ [ISSN 1803-179X]. In SOJKA, Petr a Jiří RAMBOUSEK. SCO 2009. Brno: Masarykova univerzita, 2009, s. 53-57. ISBN 978-80-210-4878-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Multimediální výukové algortimy na portálu AKUTNE.CZ [ISSN 1803-179X]
Název anglicky Multimedia decision algorithms on the AKUTNE.CZ portal [ISSN 1803-179X]
Autoři ŠTOURAČ, Petr, Daniel SCHWARZ, Petr BAKALÍK, Roman ŠTOUDEK, Ivo KŘIKAVA, Radim ŠUSTR, Olga SMÉKALOVÁ a Pavel ŠEVČÍK.
Vydání Brno, SCO 2009, od s. 53-57, 5 s. 2009.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-210-4878-2
Klíčová slova česky akutní medicína; interaktivní algoritmy
Klíčová slova anglicky acute medicine; decision algorithms
Štítky Acute Medicine, decision algorithms
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. MUDr. Petr Štourač, Ph.D., MBA, FESAIC, učo 203027. Změněno: 24. 5. 2010 10:36.
Anotace
Rozsáhlý internetový výukový portál AKUTNE.CZ se již od svého počátku orientuje na výuku akutní medicíny formou interaktivních multimediálních algoritmů a dalších elektronicky publikovaných výukových materiálů. Při vývoji portálu AKUTNE.CZ i samotných algoritmů využíváme v maximální možné míře volně dostupných technologií. Komunikačním rozhraním mezi autory medicínských podkladů a programátory jsou formuláře ve formátu PDF s přesným popisem jednotlivých uzlů algoritmu, ze kterých jsou přímo tvořeny kompletní algoritmizační stromy. Multimediální podklady jsou snímány v reálných či simulovaných situacích videokamerou či fotoaparátem. Stresovým faktorem algoritmu je stejně jako v reálné situaci čas. Výsledkem tvorby multimediálních algoritmů týkajících se skutečných situací u lůžka akutního pacienta jsou vyvěšené algoritmy s tématy "Akutní astma" a "Management obtížné intubace". Aktuálně vytváříme algoritmy s tématy "Péče o neurotrauma", "Kardipulmonální resuscitace", "Akutní bolest" a "Polytrauma". Zárukou kvality a rozvoje algoritmů jsou dohled odborníků na akutní medicínu příslušných odborností a garanti jednotlivých kapitol portálu AKUTNE.CZ.
Anotace anglicky
AKUTNE.CZ - large web-based tutorial portal is from the beginning focused on acute medicine e-learning by interactive decision algorithms and other electronic tutorial materials. Development of AKUTNE.CZ portal is based on open-source software. Communication interface between medical authors and programmers is made by form in PDF format. It makes developing of algorithms easier by perfect describing of each node. Multimedial background is obtaining from photographic or video record. Results of algorithms developing are published themes Acute asthma and Difficult airway management. CPR, Acute pain management, Neurotrauma management and Polytrauma management are preparing now. Guarantees of each chapter and specialists on acute medicine themes are quality and future developement guarantees.
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 00:42