SLÁDEK, Petr a Jan VÁLEK. Dynamic modeling in PHP. In INTERNATIONAL CONFERENCE ON EDUCATION AND EDUCATIONAL PSYCHOLOGY, ICEEPSY 2010. ISSN 1986-3020. 2010.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Dynamic modeling in PHP
Název česky Dynamické modelování v PHP
Autoři SLÁDEK, Petr a Jan VÁLEK.
Vydání INTERNATIONAL CONFERENCE ON EDUCATION AND EDUCATIONAL PSYCHOLOGY, ICEEPSY 2010, 2010.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Kypr
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISSN 1986-3020
UT WoS 000298559900020
Klíčová slova česky dynamické modelování, fyzikální model,graf
Klíčová slova anglicky dynamic modeling, physical model, graph
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: PhDr. Jan Válek, Ph.D., učo 166133. Změněno: 9. 10. 2023 12:15.
Anotace
The modeling of various phenomena is used mainly in technology and science. The dynamic model, visualization of phenomena with models and animations make it easier for students to understand the examined problem. By changing one parameter in small increments students can observe changes in the entire system. Dynamic modeling can be used to present to pupils results of examples they would not able to analytically calculate themselves. The contribution presents results of research on dynamic modeling in physics developed by means of Hypertext Preprocessor PHP, particularly for the purposes of upper primary schools.
Anotace česky
Modelování různých jevů se používá zejména v oblasti technologie a vědy. Dynamický model, vizualizace jevů s modely a animacemi mohou usnadnit studentům pochopení zkoumaného problému. Změnou jednoho parametru v malých krocích studenti mohou pozorovat změny v celém systému. Dynamické modelování může být použito v případě, že žáci nejsou schopni příklady analyticky spočítat sami. Příspěvek prezentuje výsledky výzkumu dynamického modelování ve fyzice vyvinuté pomocí PHP Hypertext Preprocessor, a to zejména pro účely stupni základních škol.
VytisknoutZobrazeno: 18. 4. 2024 09:05