KOLEJKA, Jaromír. Geografie na Moskevské Lomonosově státní univerzitě. Informace České geografické společnosti. Praha: Česká geografická společnost, 2011, roč. 10, č. 1, s. 61-63. ISSN 1213-1075.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Geografie na Moskevské Lomonosově státní univerzitě
Název česky Geografie na Moskevské Lomonosově státní univerzitě
Název anglicky Geography at Lomonosov State University in Moscow
Autoři KOLEJKA, Jaromír.
Vydání Informace České geografické společnosti, Praha, Česká geografická společnost, 2011, 1213-1075.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky historie; geografické vzdělávání,; výzkumné stanice a projekty; spolupráce
Klíčová slova anglicky history; geographic education; research stations and projects; collaboration
Štítky geography
Změnil Změnil: prof. RNDr. Jaromír Kolejka, CSc., učo 1107. Změněno: 4. 4. 2012 16:51.
Anotace
Lomonosovova státní univerzita v Moskvě je nejprestižnějším univerzitním pracovištěm Ruské federace vůbec. Geografie je na univerzitě vyučována od roku 1755. Geografickou fakultu tvoří 15 kateder: biogeografie, kartografie a geoinformatiky, krylitologie a glaciologie, ekonomické a sociální geografie zahraničních zemí, ekonomické a sociální geografie Ruska, geomorfologie a paleogeografie, svéhového hospodářství, krajinné geochemie a pedogeografie, hydrologie pevnin, meteorologie a klimatologie, managementu přírody, oceánologie, fyzické geografie a studia krajiny, fyzické geografie světa a geoekologie, geografie rekreace a turismu. Dále zde funguje 8 specializovaných laboratoří. Geografická fakulta poskytuje vysokoškolské vzdělání v pěti hlavních oborech: geografie životního prostředí, humánní geografie, hydrometeorologie, kartografie a turismus. Studující mohou absolvovat jejich jak bakalářské, tak magisterské studium. Současně tak na fakultě studuje kolem 1200 studentů běžného denního studia a asi 180 doktorandů, o něž pečuje kolem 860 členů fakultního personálu.
Anotace anglicky
Lomonosovova státní univerzita v Moskvě je nejprestižnějším univerzitním pracovištěm Ruské federace vůbec. . Geografie je na univerzitě vyučována od roku 1755. Geografickou fakultu tvoří 15 kateder: biogeografie, kartografie a geoinformatiky, krylitologie a glaciologie, ekonomické a sociální geografie zahraničních zemí, ekonomické a sociální geografie Ruska, geomorfologie a paleogeografie, svéhového hospodářství, krajinné geochemie a pedogeografie, hydrologie pevnin, meteorologie a klimatologie, managementu přírody, oceánologie, fyzické geografie a studia krajiny, fyzické geografie světa a geoekologie, geografie rekreace a turismu. Dále zde funguje 8 specializovaných laboratoří. Geografická fakulta poskytuje vysokoškolské vzdělání v pěti hlavních oborech: geografie životního prostředí, humánní geografie, hydrometeorologie, kartografie a turismus. Studující mohou absolvovat jejich jak bakalářské, tak magisterské studium. Současně tak na fakultě studuje kolem 1200 studentů běžného denního studia a asi 180 doktorandů, o něž pečuje kolem 860 členů fakultního personálu.
Návaznosti
MSM0021622418, záměrNázev: DYNAMICKÁ GEOVIZUALIZACE V KRIZOVÉM MANAGEMENTU
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Dynamická geovizualizace v krizovém managementu
VytisknoutZobrazeno: 25. 4. 2024 00:53