CHVÁTAL, Filip, Ondřej KONEČNÝ, Ondřej ŠERÝ a Václav TOUŠEK. Srovnání regionů a měst EU v oblasti trhu práce s ohledem na Jihomoravský kraj. In Města a městská politika v zemích Evropské unie. Konkurenceschopnost, soudržnost a vládnutí. Sborník z mezinárodní vědecké konference. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni. s. 35-41. ISBN 978-80-7043-858-9. 2009.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Srovnání regionů a měst EU v oblasti trhu práce s ohledem na Jihomoravský kraj
Název česky Srovnání regionů a měst EU v oblasti trhu práce s ohledem na Jihomoravský kraj
Název anglicky Comparison of Regions and Cities in the EU Labour Market South with Emphasis on Moravian Region
Autoři CHVÁTAL, Filip (203 Česká republika, domácí), Ondřej KONEČNÝ (203 Česká republika, domácí), Ondřej ŠERÝ (203 Česká republika, domácí) a Václav TOUŠEK (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Plzeň, Města a městská politika v zemích Evropské unie. Konkurenceschopnost, soudržnost a vládnutí. Sborník z mezinárodní vědecké konference. od s. 35-41, 7 s. 2009.
Nakladatel Západočeská univerzita v Plzni
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/09:00052658
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-7043-858-9
Klíčová slova česky trh práce; regiony Evropské unie; Jihomoravský kraj; Brno; Graz
Klíčová slova anglicky labour market; regions of the European Union; South Moravian Region; Brno; Graz
Štítky IK, rivok
Změnil Změnil: RNDr. Ondřej Šerý, Ph.D., učo 184504. Změněno: 7. 7. 2011 17:28.
Anotace
Cílem příspěvku je nalézt regiony, resp. města EU-15, které vykazují socioekonomické charakteristiky zejména v oblasti trhu práce nejvíce srovnatelné s Jihomoravským krajem, resp. městem Brnem. Významná pozornost je věnována způsobu výběru srovnatelných regionů a následně i měst starých členských zemí Evropské unie. V poslední kapitole jsou popsány zkušenosti, vývojové trendy a současná situace v oblasti trhu práce v městě Graz, které bylo na základě provedené analýzy vybráno jako jedno z „nejpodobnějších“ měst vůči městu Brnu. Hlavním informačním zdrojem této kapitoly byly semistrukturované rozhovory s představiteli městské a krajské (zemské) samosprávy a úřadu práce.
Anotace anglicky
The aim of this paper is to find regions or cities of the EU-15, which show the comparable socio-economic characteristics especially in the labour market with the South Moravian Region or the city of Brno. Significant attention is paid to the method of selection the comparable regions and then the cities of old member countries of the European Union. The final chapter describes the experience, trends and current situation in the labor market in the city of Graz, which was chosen based on the analysis as one of the "most similar" cities to the city of Brno. The main information sources of this chapter were semi-structured interviews with representatives of the city and regional (provincial) government and labour office.
Návaznosti
MUNI/A/0966/2009, interní kód MUNázev: Projevy globální environmentální změny v krajinné sféře Země (Akronym: PROGLEZ)
Investor: Masarykova univerzita, Projevy globální environmentální změny v krajinné sféře Země, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 03:40