ZOUNEK, Jiří a Marcela PETROVÁ KAFKOVÁ. Vzdělávání v ČR v 21. století – školy, učitelé a žáci (čtenáři) v éře digitálních médií. 2011.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vzdělávání v ČR v 21. století – školy, učitelé a žáci (čtenáři) v éře digitálních médií
Název anglicky Education in the Czech Republic in the 21st century - schools, teachers and students (readers) in the era of digital media
Autoři ZOUNEK, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí) a Marcela PETROVÁ KAFKOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2011.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14210/11:00054837
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky vzdělávání škola učitelé žáci ICT čtenáři čtení knihovny PISA 2009
Klíčová slova anglicky education school teacher pupil ICT readers reading library PISA 2009
Štítky rivok
Změnil Změnil: doc. Mgr. Petr Novotný, Ph.D., učo 36179. Změněno: 15. 1. 2012 21:11.
Anotace
Na přelomu milénia byly nastartovány procesy, které vedly k poměrně masové implementaci ICT do vzdělávání. Na počátku této „nové éry“ stály zejména dokumenty Státní informační politika - cesta k informační společnosti, Koncepce státní informační politiky ve vzdělávání či tzv. Bílá kniha. Možná si už dnes ani neuvědomujeme, co všechno se za těch posledních přibližně deset let všechno ve vzdělávání stalo či snad lépe, co vše se změnilo. Příspěvek se snaží přiblížit poslední dekádu a dění v oblasti ICT ve vzdělávání na základě kvantitativních i kvalitativních výzkumů, které mohou poměrně názorně ukázat, co se událo v poslední době ve školách, ale i mimo ně, např. ve vzdělávání dospělých. Autoři se v části svého příspěvku zaměří rovněž na žáky, které budou vnímat nejenom jako „děti školou povinné“, ale také jako čtenáře či návštěvníky knihoven.
Anotace anglicky
The paper describes and explains what has happened in the last decade in the field of ICT in education in the Czech Republic. The paper is based on quantitative and qualitative research. The authors used own research data, but also analyzed data e. g. from the Czech Statistical Office and also from own analysis of PISA 2009 database.
VytisknoutZobrazeno: 20. 4. 2024 00:18