23. 11. 2018 13:10nové

Máte nejasnosti ohledně toho, jak studium v tomto programu probíhá?

Zajímá vás, co vás v rámci tohoto studia čeká?

Volíte mezi příbuznými programy a potřebujete více podrobností?

Tápete, jakým směrem se může po absolvování tohoto programu ubírat vaše kariéra?

Neváhejte se zeptat na cokoli, co vás ohledně náplně vybraného programu zajímá!


Toto fórum neslouží pro dotazy spojené s administrativou přijímacího řízení, ty směřujte na e-mail: prihlaska@muni.cz, nebo se podívejte na nejčastěji kladené otázky a odpovědi: http://is.muni.cz/prihlaska/faq/.

Kateřina Pekárková
7. 10. 2021 15:17nové
Dobrý den, pochopila jsem z informací na vašem webu, že je možné v kombinované formě studovat obor Sdružená uměnovědná studia a Teorie interaktivních médií. Je nutné účastnit se pravidelně přednášek? Bydlím v Praze a zjišťuji, jak často bych musela cestovat. Také tápu u druhého oboru, protože nemám zájem o digitální hry/herní studia, na druhou stranu se jedná pouze o povinný předmět v jednom semestru, je to tak, že? Zajímám se primárně o vizuální kulturu, vizuální studia, teorii umění, estetiku a digitální/nová umění apod. Dokážete mi poskytnout nějaké perspektivy, kterými na výběr studijního programu/kombinace dvou, mohu nahlížet? Moc děkuju, fajn den, Kateřina Pekárková.
změněno 8. 10. 2021 08:45 nové

Dobrý den,

jen aby nedošlo k nedorozumění, pokud budete studovat kombinované studium, musíte si vybrat pouze jeden konkrétní program: buď Sdružená uměnovědná studia, nebo Teorii interaktivních médií. Není možné studovat paralelně oba programy kombinovaně.

Co se týká docházky, je bezpodmínečně nutné účastnit se výuky a konzultací, také musíte počítat s účastí na zkouškách ve zkouškovém období.
Výuka probíhá ve čtyřech celodenních blocích za semestr (jsou to vždy pátky), konzultace jsou individuální, počet zkoušek záleží na počtu zapsaných předmětů.

K výběru oboru: Z toho, co píšete, stojí Váš zájem na pomezí těchto dvou oborů, je tedy velmi těžké Vám radit. Doporučuji si ještě pročíst sekce "Co se naučíte" a "Uplatnění absolventů" zde:
https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/24632-sdruzena-umenovedna-studia
https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/24621-teorie-interaktivnich-medii
Také by Vám při výběru mohly pomoci stud. plány obou programů, kde naleznete soupis předmětů:
TIM: https://is.muni.cz/predmety/studijni_plan?plan_id=24626
SUS: https://is.muni.cz/predmety/studijni_plan?plan_id=24636

S pozdravem

Jan Karafiát
Kateřina Pekárková
8. 10. 2021 13:34nové
Ještě se chci ujistit: Je možné v rámci kombinovaného studia využít možnost studia v zahraničí - semestrálního s podporou programu Erasmus+? Děkuji za info.
11. 10. 2021 10:25nové
V rámci programu Erasmus+ můžou na stáž vyjet jak studenti prezenčního, tak i kombinovaného studia.