Vlákno: Studium na MU/
Dominika Veselá
24. 8. 2016 20:51nové
Kombinované studium Právnická fakulta
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, zda je možné zapsat si tělesnou výchovu nebo nějaký předmět z jiných fakult, i když jsem student kombinovaného oboru. Nechtěla jsem jít kombinovanou formou, ale bohužel obor, který chci studovat se prezenčně nevyučuje.
Moc děkuji za odpoveď.
24. 8. 2016 21:09nové

Ahoj,

povinnou TV si zapsat nemůžeš ta je jen pro prezenční studia, ale můžeš si zapsat placenou TV (a to neomezený počet kurzů - klidně každý semestr) https://is.muni.cz/obchod/fakulta/fsps/placena_tv/
Většina kurzů stojí od 720 do 1000 Kč a mělo by to být na 12-13 lekcí podle týdnů semestru, což nevychází až tak špatně na hodinu a máš za to samozřejmě 1 kredit stejně jako prez. studenti u povinné TV.

Btw. poznámka, k tomu, že tvůj obor je vyučovaný pouze v kombinované formě, pokud je ti méně než 26 let nějaké výhody taky máš. Např. stát za tebe platí zdravotní pojištění do 26 (kdybys třeba měla jen brigádu na DPP), DPMB myslím taky dává slevu na jízdné po předložení potvrzení o studiu, banky, pokud mají poplatky, toto studium taky uznávají. Sice nemáš ISIC, ale potvrzení o studiu ti škola vydá :)