26. 6. 2017 17:16nové
Maturitní vysvědčení

Dobrý den,

některé fakulty toto neakceptují (je to ale uvedeno v pozvánce k zápisu). Pokud si nejste jistá, napište si přímo na studijní oddělení fakulty.
Kristýna Keren Bönischová
31. 5. 2017 18:16nové
Maturita a zápis ke studiu

Dobrý den,
nepodařilo se mi dohledat - kde přesně najdu datum zápisu ke studiu na FSS? Řeším to, že jeden předmět dodělávám v září a nevím, zda bude možné dodat maturitní vysvědčení všas.

děkuji za brzkou odpověď
1. 6. 2017 13:19nové

Dobrý den,

zápis je 19. - 20. 6. 2017.
Pokud nebudete tou dobou mít maturitní vysvědčení, v pokynech k zápisu bude uveden další postup - omluvte se studijnímu oddělení a požádejte o náhradní termín zápisu, v září.
Martina Kalichová
1. 6. 2017 09:30nové
Skolne
Dobry den
Je mi vice jak 26 let a byla jsem prijata do dvou stud.oboru. Budu platit nejake skolne?
Moc dekuji za odpoved.
1. 6. 2017 13:33nové

Dobrý den,

MU je veřejná vysoká škola a žádné školné nevyměřuje.

Poplatky spojené se studiem nemají žádný vztah k věku studenta. Můžete platit poplatky, i když vám je 21 a nemusíte je platit, ani když máte 40 let.

Rozhoduje vaše studijní historie ns VŠ v ČR.
Pokud jste nidky nestudovala nebo studovala řádně (zisk titulu), tak nebudete platit nic.
Více viz https://www.muni.cz/o-univerzite/uredni-deska/poplatky-spojene-se-studiem
Martina Kalichová
1. 6. 2017 16:06nové
Nejsem si jista zda jsem studovala radne. Dokoncila jsem bakalarske studium na ESF Muni radne titulem a navszujici magisterske jsem ukoncila v prvnim semestru kvuli rodinnym problemum (dcera, rozvod...), ktere jsem neuvedla. Mam tedy narok na bezplatne studium? Dekuji.
změněno 1. 6. 2017 19:11 nové

Studium je bezplatné, jak bylo řečeno výše.

V tom konkrétním Tebou popsaném případě se do odstudované doby v každém studiu (až do doby, kdy úspěšně dokončíš nějaké Mgr studium) bude započítávat počet dní strávených v neúspěšném studiu (od data zápisu do data nabytí právní moci Rozhodnutí o ukončení studia / data doručení Oznámení o ukončení studia).

Překročí-li takto modifikovaná odstudovaná doba v libovolném aktivním studiu jeho akreditovanou délku o jeden rok, bude v něm každých 6 měsíců vyměřen příslušný poplatek (za prodlouženou dobu, nikoliv za studium samotné).
Martina Kalichová
1. 6. 2017 16:14nové
Z uvedeneho odkazu jsem vyrozumela, ze se mi bude uctovat poplatek pokud presahnu dobu studia v tomto bakalarskem smeru.Zapocitan mi bude min.jeden semestr mozna cely rok predchoziho navazujiciho magisterskeho studia, ktere jsem hned v 1.semestru ukoncila.
2. 6. 2017 18:23nové
Zápis

Dobrý deň,

bola som prijatá na psychológiu na FSS. Momentálne na tejto fakulte riadne študujem iný obor. Ako v tomto prípade prebieha zápis? Mám naň prísť spolu s overeným maturitným vysvedčením?
Ďakujem za odpoveď.
změněno 7. 6. 2017 04:04 nové

FSS svým studentům umožňuje zaslat dokumenty (ano, je potřeba i maturitní vysvědčení, i když už na škole studuješ) poštou, zápisu se nemusíš účastnit osobně.

https://www.fss.muni.cz/admission/application_and_admission/bc tady je celá řada užitečných odkazů, jeden z nich je obsahuje i informace k zápisu pro rok 2017/2018, kde jsem to vyčetla. Předpokládám, že v pozvánce bude něco podobného/stejného jako v tom souboru.
Adéla Beránková
4. 6. 2017 23:55nové
žádost o pozdější zápis ke studiu

Dobrý den,
byla jsem přijata na Pedagogickou fakultu na základě TSP, ale bohužel nemohu předložit maturitní vysvědčení, jelikož nemám vykonanou jednu zkoušku. Chci se zeptat jakou formou (email,dopis,osobně) mohu požádat o náhradní temín v září a také, jestli je to vůbec možné.

Předem děkuji za odpověd
5. 6. 2017 06:17nové

Dobrý den,

pokyny jsou uvedené přímo v pozvánce k zápisu a také na webu PdF na http://www.ped.muni.cz/studium/pro-uchazece-o-studium/zapis-ke-studiu
Roberta Hulanská
8. 6. 2017 22:29nové

Dobrý deň,

bola som prijatá na 2 odbory - MV, MV + BSS, rozhodnúť sa mám do 19.6. Keďže v termínoch júnových zápisov nebudem prítomná a niesom ešte rozhodnutá na ktorý odbor idem (rozhodnutie o prijatí na 3. odbor MV + Historie mi príde až cca 20.6) môžem fakultu (FSS) upovedomiť, že si chcem obidva zápisy (na obidve štúdia) presunúť na septembrový termín? Potom len stačí zúčastniť sa len jedného zápisu do odboru, pre ktorý sa rozhodnem? Resp poprosím o vysvetlenie ako to funguje, nech mám v tom jasno, ďakujem :)
9. 6. 2017 07:32nové

Dobrý deň,

bohužiaľ sa tie termíny FSS a FF tento rok zišli takto kolízne :/

Prosím, požiadajte FSS (emailom, adresovaným študijnému oddeleniu) o termín zápisu v júli, koná sa 11. 7. 2017 (viď https://it.muni.cz/sluzby/fotografovani-osob/harmonogram-fotografovani)

Podľa výsledku na FF sa rozhodnete, do ktorej kombinácie/kombinácií sa napokon zapíšete.

Odporúčam žiadať o termín zápisu v júli, a to s ohľadom na fungovanie študijnej administratívy na MU (príp. niekoho zmocniť k zápisu v tomto termíne, ak tu nebudete).

Na MU totiž všetko prebieha elektronicky a prístupové údaje získate až práve na zápise. Študenti si registrujú predmety, zapisujú sa do seminárnych skupín výuky (tým si vlastne tvoríte rozvrh), žiada sa o internát... Toto všetko prebieha už po zápise. Pokiaľ sa zapíšete až v septembri, tak niektoré voliteľné predmety budú plné a v povinných síce miesto pre vás bude, ale časy výuky a vyučujúci asi nebudú ten najpestrejší výber.
Marek Bařina
změněno 24. 6. 2017 14:44 nové
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kolik času má PřF na vyjádření ohledně možnosti odložení zápisu ke studiu.
A případně zda se žádost měla poslat info@sci.muni.cz a nebo na mail konkétní osobě ze studijního odělení.
Předem děkuji za odpověď
24. 6. 2017 16:07nové

Dobrý den,

adresa "info@sci.muni.cz" v zásadě neexistuje, a pokud, je to sběrná adresa, odkud to někdo ručně, po protřídění, rozesílá na konkrétní emailové adresy v rámci fakulty.
Pokud něco řešíte se studijním oddělením, pište vždy přímo na SO - studijni@sci.muni.cz
Alexandra Mravíková
8. 6. 2017 17:05nové
Zápis
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ak som prijatá na gender+soc.pracu,na zápis mám priniesť dve vysvedčenia, alebo jedno? A druhá otázka: ako je to s isic? Po zápise už budem môcť znova využívať študentské zľavy? Ako na cestovanie a pod. Ďakujem za odpoveď
8. 6. 2017 21:40nové

Dobrý deň,

jedná sa o jedno štúdium (dvojodborové, ale jedno štúdium), takže jedno vysvedčenie.
ISIC na zápise nezískate. Necháte sa odfotiť, následne doma si ISIC cez Informačný systém objednáte, zaplatíte a začiatkom semestra vyzdvihnete na študijnom oddelení.

Dostanete ale potvrdenie o štúdiu. To niektorým tretím stranám na poskytnutie zľavy stačí.
Michaela Nosková
změněno 10. 6. 2017 09:29 nové
Poplatky spojené s předchozím studiem
Dobrý den, někde jsem se dočetla že s předchozím studiem na jiné VŠ souvisí i nějaké poplatky. Od září 2016 jsem stále studentem MENDELU, teď v červnu mám jít na zápis na MUNI ( obor Právo a právní věda), v době zápisu pravděpodobně studentem ještě stále budu, zatím nevím kdy mi bude ukončeno studium. Plynou z toho pro mne nějaké platební povinnosti, případně jak mám postupovat abych se jim vyhnula? Děkuji
10. 6. 2017 09:51nové

Dobrý den,

reakci máte u svého předchozího, totožného, dotazu.
Stačí se ptát pouze jednou.
Michal Paroulek
12. 6. 2017 06:17nové
Rozhodnutí o přijetí - dopis
Dobrý den, nebyl mi doručen dopis o přijetí a tudíž nevím datum a místo zápisu do studia. Již byly tyto dopisy odeslány? Na koho se mohu obrátit v případě, že dopis již měl být doručen? Fakulta filozofická - obor Filozofie.
12. 6. 2017 08:57nové

Dobrý den,

pokud jste v přihlášce uvedl, že si přejete zaslání výsledku pouze elektronicky, tak vám klasickou pšotou nic nepřijde.

Pokyny k zápisu jsou již dva týdny na webu FF, odkaz na ně máte přímo ve své e-přihlášce -> https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/materialy-pro-uchazece
Alexandra Mravíková
13. 6. 2017 02:21nové
Zápis
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či si mám na zápis priniesť nejaký dokument, alebo stačí vysvedčenie. Dokumenty na vyplnenie dostaneme, alebo ich máme vytlačiť doma? Ak mi neprišla pozvánka na zápis, nemusím ju nosiť?
13. 6. 2017 08:01nové

Dobrý deň,

pozvánku nepotrebujete, dostavte sa podľa pokynov z prihlášky/webu.
Musíte mať doklad totožnosti a overenú kópiu maturitného vysvedčenia.

Pokyny k zápisu a zápisový list a BOZP nájdete na webe fakulty -> http://www.fss.muni.cz/admission/application_and_admission/bc
Vytlačte, podpíšte, prineste (je to uvedené aj v pokynoch, tamtiež).
Kristína Sirovecová
13. 6. 2017 08:55nové
Přijímací řízení

Dobrý deň, je problém keď na prijímačky nebudem mať so sebou pozvánku keďže mi neprišla? Stačí číslo prihlášky?

Vopred ďakujem za odpoveď
13. 6. 2017 09:05nové

Dobrý deň,

stačí sa dostaviť podľa pokynov. Papierovú pozvánku nepotrebujete (tá bola odoslaná na vašu kontaktnú adresu, len pre info).
Anna Chroustová
14. 6. 2017 12:44nové
Kopie maturitního vysvědčení
Dobrý den, chci se zeptat, zda stačí úředně ověřená kopie maturitního vysvědčení pouze z obecního úřadu nebo zda musí být ověřena na matrice?
Děkuji za odpověd'.
14. 6. 2017 13:30nové

Dobrý den,

obě formy mají stejnou právní váhu. Je to jedno.
Alexandra Mravíková
14. 6. 2017 16:18nové
Overenie
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či stačí overenie na matrike, aj keď som zo Slovenska. Lebo na úrade mi povedali, že do zahraničia je potrebné overenie notárom. Ďakujem
14. 6. 2017 16:42nové

Dobrý deň,

MU akceptuje overenie aj na matrike (bilaterálna zmluva etc.).
Yana Hontyk
15. 6. 2017 21:37nové
Kopie maturitního vysvědčení

Dobrý den.

Jsem Ukrajinka a ukončila jsem ukrajinskou školu. Či mohu v den zápisu doložit kopie maturitního vysvědčení ktera by byla ověřená ukrajinským notářem?

Děkuji.
16. 6. 2017 07:19nové

Dobrý den,

absolventi jiných, než českých a slovenských středních škol musí v ČR doložit nostrifikaci svého maturitního vzdělání. Nestačí prosté ověření maturitního vysvědčení.
Yana Hontyk
16. 6. 2017 08:48nové

Ano, to vím. Ale musím doložit kopii maturnitiho vzsvedceni + nostrifikaci, ne? Nebo jen nostrifikaci?

(Problém je, že teď jsem na Ukrajině, přijedu do Brna jen v den zápisu, nevím jestli stihnu ověřit vysvědčení u českeho notařa.)
16. 6. 2017 11:21nové

V ČR můžete ověřovat dokumenty i na poště, přes službu "Czech Point" - nabízí to každá větší pošta, poplatek je stejný.

Vy ale předkládáte pouze nostrifikaci. Příp. si, prosím, zavolejte přímo na vaše studijní oddělení, viz http://is.muni.cz/studijni
Lucia Baranová
15. 6. 2017 22:02nové
študent
Dobrý deň,
rada by som sa spýtala, od kedy budem vedená ako študent. Či po zápise alebo až po začatí semestra.
za odpoveď vopred ďakujem