BVCP0121 Chemie potravin I

Lékařská fakulta
podzim 2004
Rozsah
0/1. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
RNDr. Jiří Totušek, CSc. (cvičící)
Garance
RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Seznámení s chemickou podstatou jednotlivých živin a látek, vyskytujících se v potravinových surovinách živočišného i rostlinného původu a v potravinách a s jejich změnami během technologického zpracování i kulinářských úprav.
Literatura
  • VELÍŠEK, Jan. Chemie potravin I. Tábor: Ossis, 1999, 352 s. ISBN 80-902391-3-7. info
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2001, podzim 2002, podzim 2003, podzim 2005, podzim 2006, podzim 2007, podzim 2008, podzim 2009, podzim 2010, podzim 2011, podzim 2012.