BRÁZDA, Radim. Jan, jídlo a pití. Brno: Masarykova univerzita, 2019, 18 s. ISBN 978-80-210-9457-4. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
|
Základní údaje | |
---|---|
Originální název | Jan, jídlo a pití |
Název anglicky | Jan, Food and Drink |
Autoři | BRÁZDA, Radim (203 Česká republika, garant, domácí). |
Vydání | Brno, 18 s. 2019. |
Nakladatel | Masarykova univerzita |
Další údaje | |
---|---|
Originální jazyk | čeština |
Typ výsledku | Účelové publikace |
Obor | 60301 Philosophy, History and Philosophy of science and technology |
Stát vydavatele | Česká republika |
Utajení | není předmětem státního či obchodního tajemství |
Kód RIV | RIV/00216224:14210/19:00111904 |
Organizační jednotka | Filozofická fakulta |
ISBN | 978-80-210-9457-4 |
Klíčová slova česky | gastrosofie; filozofie jídla; Feuerbach; Moleschott; dietetika; výživa a literatura |
Klíčová slova anglicky | gastrosophy; philosophy of food; Feuerbach; Moleschott; dietetics; nutrition and literature |
Štítky | rivok |
Příznaky | Recenzováno |
Změnil | Změnila: Ing. Mgr. Zdeňka Jastrzembská, Ph.D., učo 11408. Změněno: 20. 3. 2020 14:36. |
Anotace |
---|
Příspěvek shrnuje přednášky Jana Zouhara v cyklu odlehčených konferencí s názvem Jídlo, pití a evropská kultura, které pronesl v letech 2002–2019. S pomocí příkladů a odkazů zařazuje témata přednášek do kontextu filozofie jídla, známé jako gastrosofie. |
Anotace anglicky |
---|
The contribution summarizes Jan Zouhar´s lectures in the series of light-hearted conferences titled Food, Drink and European Culture, which he gave in 2002-2019. Using examples and references, it places their themes into the context of philosophy of food, known as gastrosophy. |
Návaznosti | |
---|---|
MUNI/A/0945/2018, interní kód MU | Název: Aspekty soudobé filozofie I. (Akronym: Krob) |
Investor: Masarykova univerzita, Aspekty soudobé filozofie I., DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty |
VytisknoutZobrazeno: 21. 9. 2024 17:34