D 2004

Kvalita života nemocných s psoriázou

SEMRÁDOVÁ, Věra

Základní údaje

Originální název

Kvalita života nemocných s psoriázou

Název anglicky

The quality of life of the patients with psoriasis

Autoři

SEMRÁDOVÁ, Věra (203 Česká republika, garant)

Vydání

Nový Jičín, Přednášky a abstrakta I. Moravskoslezské symposium o atopické dermatitidě a psychodermatologii s mezinárodní účastí, s. 33-33, 2004

Nakladatel

Nemocnice s poliklinikou Nový Jičín

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

30216 Dermatology and venereal diseases

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14110/04:00012297

Organizační jednotka

Lékařská fakulta

Klíčová slova anglicky

psoriasis; quality of life
Změněno: 27. 5. 2005 10:57, prof. MUDr. Věra Semrádová, CSc.

Anotace

V originále

První výsledky hodnocení kvality života u souboru 50 nemocných s psoriázou (26 mužů a 24 žen), z nichž 36 trpí psoriázou I. typu a 14 II. typu. Po vyhodnocení vstupního vyšetření můžeme konstatovat, že zhoršení kvality života v důsledku psoriázy nekoreluje u našich pacientů se závažností choroby. Při speciálním psychologickém vyšetření byla zjištěna řada psychopatologických rysů u všech pacientů a u 3 nemocných zvýšené riziko suicidia.

Anglicky

We present the preliminary results of the investigation quality of life in the group of 50 patients with psoriasis. The impact of psoriasis on the quality of life does not correlate with severity of the disease. In psychological examination were found many psychopathologic changes.

Návaznosti

NK7727, projekt VaV
Název: Kvalita života pacientů s psoriasis vulg. v České republice - srovnání s výsledky ve vybraných západoevropských zemích (pilotní studie).
Investor: Ministerstvo zdravotnictví ČR, Kvalita života pacientů s psoriasis vulg. v České republice - srovnání s výsledky ve vybraných západoevropských zemích (pilotní studie)