SEMRÁDOVÁ, Věra. Kvalita života nemocných s psoriázou. In Přednášky a abstrakta I. Moravskoslezské symposium o atopické dermatitidě a psychodermatologii s mezinárodní účastí. Nový Jičín: Nemocnice s poliklinikou Nový Jičín, 2004, s. 33.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Kvalita života nemocných s psoriázou
Název anglicky The quality of life of the patients with psoriasis
Autoři SEMRÁDOVÁ, Věra (203 Česká republika, garant).
Vydání Nový Jičín, Přednášky a abstrakta I. Moravskoslezské symposium o atopické dermatitidě a psychodermatologii s mezinárodní účastí, s. 33-33, 2004.
Nakladatel Nemocnice s poliklinikou Nový Jičín
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 30216 Dermatology and venereal diseases
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/04:00012297
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky psoriasis; quality of life
Štítky psoriasis, quality of life
Změnil Změnila: prof. MUDr. Věra Semrádová, CSc., učo 2529. Změněno: 27. 5. 2005 10:57.
Anotace
První výsledky hodnocení kvality života u souboru 50 nemocných s psoriázou (26 mužů a 24 žen), z nichž 36 trpí psoriázou I. typu a 14 II. typu. Po vyhodnocení vstupního vyšetření můžeme konstatovat, že zhoršení kvality života v důsledku psoriázy nekoreluje u našich pacientů se závažností choroby. Při speciálním psychologickém vyšetření byla zjištěna řada psychopatologických rysů u všech pacientů a u 3 nemocných zvýšené riziko suicidia.
Anotace anglicky
We present the preliminary results of the investigation quality of life in the group of 50 patients with psoriasis. The impact of psoriasis on the quality of life does not correlate with severity of the disease. In psychological examination were found many psychopathologic changes.
Návaznosti
NK7727, projekt VaVNázev: Kvalita života pacientů s psoriasis vulg. v České republice - srovnání s výsledky ve vybraných západoevropských zemích (pilotní studie).
Investor: Ministerstvo zdravotnictví ČR, Kvalita života pacientů s psoriasis vulg. v České republice - srovnání s výsledky ve vybraných západoevropských zemích (pilotní studie)
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 12:48