BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Fenolické látky v technologii vína. In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008, 11 s. ISBN 978-80-7375-208-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Fenolické látky v technologii vína
Název anglicky Phenolic compounds in wine technology
Autoři BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Jan TŘÍSKA, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ.
Vydání MZLU Brno, Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost, 11 s. 2008.
Nakladatel MZLU Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-7375-208-8
Klíčová slova česky polyfenoly; piceid; resveratrol; kaftarová kyselina; antioxidační kapacita; hroznový mošt; víno; lisování
Klíčová slova anglicky polyphenols; piceid; resveratrol; caftaric acid; antioxidative capacity; grape must; wine; pressing
Štítky antioxidative capacity, caftaric acid, grape must, piceid, Polyphenols, pressing, resveratrol, Wine
Změnil Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 24. 6. 2009 14:34.
Anotace
Studie se zabývá účinky technologie lisování bílých hroznů a číření moštů na koncentraci fenolických sloučenin a antioxidační kapacitu. vlivem í
Anotace anglicky
The effects of the pressing technology and clarification of white grape musts on concentration of phenolic compounds and their antioxidative capacity were investigated.
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 14:47