změněno 27. 10. 2008 13:19 nové
Ostatní týkající se příjímacího řízení
30. 5. 2019 16:48nové
Přijímací řízení - 1. preference

Dobrý den,

na každou podanou a zaplacenou přihlášku Vám může být nabídnuta maximálně jedna možnost zápisu, a to vždy do Vámi nejvíce preferovaného studijního plánu, do kterého můžete být přijata (na který Vám "stačí percentily"). Je to tak kvůli tomu, že není možné studovat stejný program 2x. Ze studijních plánů již nyní vybírat nelze, preferované pořadí studijních plánů dle Vašich priorit jste závazně volila při zakládání přihlášky.

Zda je možné změnit formu studia v jeho průběhu můžete zkusit zkonzultovat se Studijním oddělením Vaší fakulty, kontakty najdete na https://is.muni.cz/podpora/studijni.
Oleksii Bielov
30. 5. 2019 13:07nové
Zápis ke studiu

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat. Byl jsem přijat na obor "Japanistika" na FF. Na konci června už bude zápis ke studiu. Je nutné přinést ověřenou kopii nostrifikaci zahraničního vzdělání. Absolvuji střední školu letos a dostanu svoje vysvědčení jen na konci června. Můžu-li požádat o náhradní termín zápisu v takovém případě? Nechci ztrácet celý rok jen z toho důvodu, že jsem letošní absolvent.

Předem děkuji za odpověď.

Pekný den
30. 5. 2019 16:51nové

Dobrý den,

abyste se ke studiu mohl zapsat, musíte předložit úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení (či doklad o jeho nostrifikaci). Kontaktujte prosím Oddělení pro přijímací řízení na FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz) a domluvte se na možnostech náhradního termínu zápisu.
Vít Němeček
30. 5. 2019 13:18nové
Výsledky příjmacích zkoušek
Dobrý den, chci se zeptat. Kde se dozvím jaký byl minimální percentil přijetí pro svůj obor? A je možné, že ikdyž jsem nebyl přijat z důvodu nesplnění podmínek pro přijetí, že se to jětě změní s ohledem na počet studentů, kteří nastoupí, nebo je stav rozhodnutí konečný? Děkuji za odpověď
30. 5. 2019 16:52nové

Dobrý den,

v případě nezaplnění kapacity nějakého programu se fakulta může rozhodnout dodatečně přijmout další uchazeče v pořadí. Toto "dobírání" se děje automaticky dle pořadí u přijímacích zkoušek, není potřeba podávat odvolání ani cokoliv jiného. Fakulty ale každoročně počítají s určitým procentem uchazečů, kteří jsou ke studiu přijati, ale nezapíšou se, proto rovnou přijímají o toto procento studentů více. K "dobírání" tedy dochází jen zcela ojediněle a není dobré se na něj spoléhat.

Statistiky přijímacího řízení s informacemi o percentilu posledního přijatého budou uveřejněny až na podzim.
Michaela Trávníčková
30. 5. 2019 13:42nové
Výsledek přijímacího řízení
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký je rozdíl mezi nepřijetím z kapacitních důvodu a nepřijetím z důvodu neprospěchu u přijímací zkoušky. Děkuji za odpověď.
změněno 30. 5. 2019 16:19 nové

neprospěch znamená, že jsi nesplnila minimální (nutné) podmínky přijetí a nemůžeš být za žádných okolností přijata, protože v patřičném oboru studenty s takovými výsledky prostě nechtějí, ani kdyby se nepřihlásil nikdo jiný

nepřijetí z kapacitních důvodů znamená, že jsi splnila minimální požadavky, ale dostatečné množství uchazečů bylo lepších než ty (škola má právo přijmout jen ty nejlepší, což také dělá)... prakticky to znamená, že jsi neuspěla ve srovnání s ostatními - pokud by však nečekané množství přijatých nakonec do studia nenastoupilo, existuje teoretická možnost, že by ti škola nabídla dodatečné přijetí (podle pořadníku výsledků přijímací zkoušky)
změněno 30. 5. 2019 18:39 nové
Výsledek přijímacího řízení
Dovrý den, chtěla bych se zeptat, dostala
jsem rozhodnutí přijímacího řízení, nedostala jsem z důvodu neprospěchu u
zkoušky. Kdy se budu moci dozvědět percentil posledního přijatého. V loňském
roce percentil na pedagogiku byl 20,57. A nebo kdy budu mít možnost se dozvědět svoje pořadí. Takže jsem měla kombinace pedagogiky s činskou studií i přes to, že kombinace pedagogiky taky měla 20,57 jsem se nedostala. Percentil se mohl tolik zvyšit?
Děkuji Vám
změněno 5. 6. 2019 20:38 nové

Dobrý den,

podrobnosti k důvodům Vašeho nepřijetí (např. body, pořadí aj.) najdete v dokumentu rozhodnutí o nepřijetí ke studiu. Ten Filozofická fakulta zasílá písemně. Souhrnné statistiky pak budou uveřejněny na podzim. Percentily posledního přijatého z loňska jsou jen hrubě orientační, vždy záleží na úspěšnosti uchazečů a na tom, do jakých programů se v daném roce hlásí.
Marie Koudelková
30. 5. 2019 22:20nové
Termín posouvání uchazečů
Dobrý den, obracím se na Vás s tímto dotazem. Dostala jsem se na obor Čínská studia. Na pedagogickou fakultu jsem nebyla přijata, přesto bych ráda počkala, zda-li se pořadí na pedf neposune, protože bych raději nastoupila tam. Kdy bude tedy možné vědět pevně daný počet uchazečů na PedF? Abych se poté v případě neúspěchu mohla ještě zapsat na FF. Děkuji
5. 6. 2019 20:41nové

Dobrý den,

k dodatečnému přijetí uchazečů může dojít prakticky kdykoliv mezi termínem řádného zápisu a začátkem semestru. Toto si každá fakulta řídí sama a nelze ani odhadnout přibližný termín. Nicméně fakulty každý rok počítají s určitým procentem uchazečů, kteří jsou ke studiu přijati, ale nezapíšou se, proto rovnou přijímají o toto procento studentů více. K "dobírání" tedy dochází jen zcela ojediněle a není dobré se na něj spoléhat.
Lukáš Sláma
31. 5. 2019 23:24nové
Nepřijmut pro neprospěch
Dobrý den, podával jsem přihlášku na dvouoobor Aj+Historie jako prioritu a druhou prioritou byla jednooborová Historie. Aj jsem nenapsal tudíž nemám šanci, ale Historii jsem napsal na 67 bodů (55 bylo potřebných) a mám v přihlášce Nepřijat(a) pro neprospěch u přijímací zkoušky. Chci se zeptat jestli je možné, že měla většina lidí více bodů, nebo je možné že se někde stala chyba, předem děkuji za odpověd
1. 6. 2019 23:06nové
neprospěch neznamená, že byli ostatní lepší, ale že jsi nesplnil minimální limit některé části zkoušky
Tamara Janicová
1. 6. 2019 23:23nové
Dobrý deň, čo presne môže pri historií znamenať minimálny limit? Mám ten istý problém ako pán vyššie a len sa zaujímam o dôvody. Ďakujem veľmi pekne.
2. 6. 2019 00:18nové
podle webu: https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/24455-historie
se zdá, že jen ten oborový test... ale osobní zkušenost s tím nemám, tak nevím, kde je problém, asi bych zkusil Oddělení pro přijímací řízení https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/
2. 6. 2019 08:13nové
Nechci spekulovat, takže určitě kontaktujte studijní oddělení, resp. jeho oddělení pro přijímací řízení, ale narazili jsme na podobný problém: Uchazeči s prioritou u sdružených plánů, kteří nesplnili podmínky pro přijetí do některého z nich, ale splnili podmínky pro přijetí na druhou prioritu, jíž byl třeba náš "jednoobor", měli v přihlášce napsáno, že nebyli přijati z kapacitních důvodů, ačkoliv byli hodně vysoko "nad čarou". Studijní oddělení jsme kontaktovali, a to slíbilo nápravu, není však vyloučeno, že podobnou neplechu dělá systém i jinde (je to koneckonců poprvé, co se koná přijímací řízení do nového systému studia).
Lukáš Sláma
3. 6. 2019 16:26nové
moc děkuji zkusím to, podmínky oborového testu jsem totiž splnil, ale i tak jsem podle přihlášky nebyl přijat, zkusím kontaktovat studijní oddělení.
Kateřina Šafránková
6. 6. 2019 22:38nové
nepřijata pro neprospěch
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat, v e-přihlášce mám napsáno nepřijata pro neprospěch u přijímací zkoušky. Vybrala jsem si obor Japanistika, kde je potřeba ke splnění minimální počet bodů 52 a já napsala oborový test na 64 bodů. Je možný že se stala někde chyba?
Děkuji.
Daniel Zajíček
7. 6. 2019 06:04nové
Mám stejný problém. Avšak myslím si, že bude stanovena nějaká minimální hranice i v TSP.
Jakub Crhak
7. 6. 2019 14:35nové
A kolik máte percentil v TSP?
Kateřina Šafránková
7. 6. 2019 18:26nové
Já mám percentil 20,73
Jakub Crhak
7. 6. 2019 18:38nové
Tak já bych řekl, že teď už nám nezbývá nic víc, než čekat na dopis, kde budou podrobnosti. Já mám 48,54 percentil a měl jsem v e-přihlášce po dobu 5 dnů, že jsem nepřijat z kapacitních důvodů. Ale teď jsem aktuálně přijatej.
Kateřina Šafránková
7. 6. 2019 20:17nové
Vážně? Dobře, díky za info, asi taky počkám na dopis
Oleksii Bielov
9. 6. 2019 23:03nové
Mám trochu jinou situaci: mám 85 percentil a 64 bodů z oborovky. Byl jsem přijat na svou 2. preferenci, což je sdružené studium (na 1. místě jsem měl jednoborové studium Japanistiky). Je to fakt divný
Jakub Crhak
10. 6. 2019 13:21nové
Hmmmm, tak je možný, že FF MU, vás díky tomuhle výsledku právě přiřadila právě na Vámi vaši zvolenou preferenci. Ale jo, pravda je to divný.
7. 6. 2019 09:23nové
Zápis ke studiu
Dobrý den,
mám dotaz ohledně mat. vysvědčení. Minulý rok jsem byla zapsána na ped. fakultě, ale v 1.semestru jsem studium ukončila. Nyní jsem přijata na FF a u zápisu opět chtějí vysvědčení. Musím kopii znovu dělat, popřípadě mám fakultu dopředu kontaktovat? UČO již mám přidělené.
7. 6. 2019 10:41nové
jj, musis. Maturitni vysvedceni se zaklada do nove slozky. Takze i ja, ktera jsem uz byla dvakrat na MU jako student a jednou v ramci CZV, musim znova na postu pro dalsi overenou kopii maturitniho vysvedceni :)
je to tu uz mnohokrat zodpovezene. Novy zapis = nova kopie vysvedceni
změněno 7. 6. 2019 17:31 nové
Je to tak - jedná se o zcela nový samostatný právní úkon, který musí mít k sobě dokladovány příslušné náležitosti.
10. 6. 2019 15:06nové
Dopis

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, kdy budu moci dostat odůvodnění. Na webu FF je napsáno, že do 10. června už musíme mít. Čekala jsem dnes, ale dosud nic nemám.

Děkuji předem.
10. 6. 2019 20:15nové

Dobrý den,

odůvodnění rozhodnutí o nepřijetí Filozofická fakulta rozesílá poštou. Rozeslání rozhodnutí o nepřijetí probíhalo v období 3.–10.6.2019 (viz Harmonogram na https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/materialy-pro-uchazece). Mějte tedy prosím strpení a vyčkejte na jeho obdržení. Do pátku by Vám mělo přijít.
14. 6. 2019 20:43nové

Dobrý den,

takže dosud nemám dopis, co musím udělat?
15. 6. 2019 14:26nové

Dobrý den,

v tom případě se prosím obraťte na Oddělení pro přijímací řízení na FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz) a řešte rozhodnutí o nepřijetí přímo s nimi.
Stella Svobodová
16. 6. 2019 21:25nové
Zápis ke studiu
Dobrý den,
pokud jsem přijata na dvouoborové studium na dvou různých fakultách, musím jezdit na každou z fakult na zápis, nebo jen na fakultu mého hlavního oboru?
18. 6. 2019 17:34nové

Dobrý den,

do sdruženého studia se zapisujete pouze jednou (nikoliv do každého programu zvlášť), a to zpravidla na fakultě Vašeho hlavního programu.
Kristýna Galušková
20. 6. 2019 10:54nové
Zápis

Dobrý den,

byla jsem přijata na obor na FF - Teorie interaktivních medií, zápis se už koná 25.6., ale já čekám na rozhodnutí odvolání z jiné školy, které se dozvím nejdřív koncem července. Jak během téhle situace postupovat? Mám se u vás zapsat ke studiu a kdybych se rozhodla na přijmutí odvolání studovat jinde, tak u vás zápis zrušit?

Děkuji za odpověď.