změněno 27. 10. 2008 13:19 nové
Ostatní týkající se příjímacího řízení
7. 5. 2019 15:20nové
Poplatky
Mam dotaz jestli to chpu opravdu spravne, pokud tedy bych do toho sla, at uz bych risknula tady MU nebo si rekla, ze recenze nerecenze, usetrit skoro pulku a sla studovat pristi rok do Hradce, pokud bych to tentokrat nevzdala a bc. dokoncila, pak, ciste jen a jen teoreticky, sla na mgr. tam bych mela ty dva+jedna zdarma, neb by se do toho porad pocitalo to studium neukoncene radne? Pro jistotu se ptam, at mam potvrzeno, ze to chapu spravne.
7. 5. 2019 17:02nové
Ano, to je důležitá otázka! Aktuální situace je taková, že v NMgr se nezapočítávají neúspěšná Bc studia z doby před úspěšně dokončeným Bc
(takže 3*365 dní bez poplatku).
7. 5. 2019 18:16nové
Dekuju. Ok, takze jedne bonusovy bod do seznamu rozhodovani :)
23. 5. 2019 11:17nové

Takže zase chci jen ujištění, ze to chápu správně. Dejme tomu, že 2.7. bude zapis. Zapíšu se, mám cca 18 dní zadara. Takže 20.7. někde v systému vyskočí, že mi nabíhá placení. Předpokládám, že to "někdo" hlídá a že mi dojde doporučený dopis, ze mam zaplatit tech 18000. predpokladam, ze tam bude nejaka lhuta, ja v ni castku uhradim, o to zadna. Pak ubehne 6 mesicu a po cca 20.1.2020 mi prijde dalsi vyzva k úhradě 24 000. Ze ji zas mam do nejake doby uhradit. Ovsem co pokud budu mit k tomu datu uzavrene znamky z prvniho semestru a co kdybych nahodou se mohla pokusit o snížení poplatku? Ze bCh treba v tu dobu byla v tech 20% procentech, ale co treba kdyby se poradi zmenilo na konci zkouskoveho, cca pulka unora? Mela bych teda s zadosti pockat co nejvic k datu konce semestru, ze? predpokladam, ze ted, cas na zaplaceni je shodny s dobou pro snizeni poplatku? tedy mesic? nebo mam o snížení zadat jeste pred vyměřením (pokud k tomu budu mit pochopitelne duvod), ale tim padem nebudu vedet zda budu mit narok?

Pokud proste podam zadost o snížení castky tak se jeji platba odklada az po rozhodnuti dekana, ze jo?
23. 5. 2019 12:08nové

Nejdříve musíš dostat oznámení o vyměření poplatku, na to teprve můžeš žádat o snížení tohoto konkrétního poplatku a teprve po přezkoumání této žádosti ho (podle výsledku) budeš platit. Prostě vždy jde o akci–reakci.
Jestli se Ti vyplatí spěchat, anebo to protahovat, záleží na tom, jestli je vyšší pravděpodobnost, že budeš mezi nejlepšími na začátku nebo na konci onoho období.

Před pár lety to fungovalo tak, že vždy před koncem měsíce se rozesílaly výměry hromadně (za celý měsíc)... pak existují zdržovací taktiky (převzít zásilku poslední den lhůty, podat žádost o přezkum poslední den lhůty, atd.) - podle toho, jestli je to pro Tebe účelné.
23. 5. 2019 16:39nové
Diky. Tak to je ok. Diky za tipy snad je nebudu muset vyuzit jsem pripravena to zaplatit vsechno, ale budu delat na tom aby snad nejaka sance na snizeni byla.
jen jeste, nevis zda kdyz je napsano ze mezi 20% nejlepsich v danem studijnim oboru zda se to deli na kombinovane a prezenční nebo zda se to bere dohromady? Diky
23. 5. 2019 16:56nové
mám za to, že dříve to bývalo podle studijního programu, nikoliv oboru (forma studia by neměla hrát roli)
Danil Samukhin
změněno 10. 5. 2019 04:15 nové
Náhradní studijní plán

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, co znamená "Náhradní studijní plán" v e-přihlášce? Jak to funguje? Děkuji.
změněno 13. 5. 2019 12:27 nové

Dobrý den,

pokud splníte podmínky pro přijetí do nějakého studijního programu, ale (např. z kapacitních důvodů) nebudete přijat do žádného Vámi zvoleného studijního plánu (preference), může Vám fakulta nabídnout zápis do jiného, náhradního studijního plánu, do kterého jste se původně nepřihlásil.
Danil Samukhin
19. 5. 2019 11:23nové

Dobrý den,

teď už vím, že nepřijat do zvoleného studijního plánu. Kdy bude známo, že jsem splnil podmínky pro přijetí do nějakého jiného studijního plánu a fakulta mi nabízela zápis do něho? Kde můžu tuto nabídku uvidět? Děkuji
19. 5. 2019 12:04nové

Dobrý den,

nerada bych Vám sdělovala nepřesné informace, ohledně nabídky náhradních studijních plánů prosím kontaktujte Studijní oddělení Vaší fakulty. Kontakty najdete na https://is.muni.cz/podpora/studijni.
Michaela Nováková
20. 5. 2019 21:26nové
Dobrý den,
ráda bych se zeptala kde tuto informaci hledat. V mojí přihlášce nic takového nevidím. Děkuji za odpověď.
24. 5. 2019 20:11nové

Dobrý den,

možnost náhradního studijního plánu nabízí jen některé fakulty u vybraných programů. Pokud u některé Vaší přihlášky tato možnost byla, souhlas s případným přidělením náhradního plánu jste odklikávala při vyplňování příslušné přihlášky. V případně pochybností se můžete obrátit na Studijní oddělení fakulty, kontakty najdete na https://is.muni.cz/podpora/studijni.
Kristýna Hlaviznová
16. 5. 2019 14:30nové
Jak poznám ze jsem přijata na dvojobor
Dobrý den, hlásím se na dvojobor francouzsky jazyk se zaměřením na vzdělání v kombinaci s anglickým jazykem se záměrenim na vzdělání. Jak poznám, že jsem přijata na oba obory? Na francouzsky jazyk jsem měla odpuštěnou přijímací zkoušku. A nyní mám napsané pouze přijata.
16. 5. 2019 17:00nové

Dobrý den,

ve Vaší přihlášce můžete přímo vidět napsanou informaci "V rámci programu Francouzský jazyk se zaměřením na vzdělávání jste byl přijat na vaši 1. preferenci". Jelikož Vaší první (a jedinou) preferencí v této přihlášce bylo sdružené studium FJ + AJ se zaměřením na vzdělávání, do tohoto sdruženého studia jste byla přijata.
Petr Mečkovský
18. 5. 2019 23:25nové
Maturita
Dobrý den, je možné studovat na Hudebních vědách, když udělám maturitu až v září?
Děkuji.
19. 5. 2019 12:07nové

Dobrý den,

pro zápis do studia je nutné předložit úředně ověřenou kopii maturitního vysvědčení. V případě, že budete konat maturitní zkoušku v zářijovém termínu, oznamte tuto skutečnost na Oddělení pro přijímací řízení na FF (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz) a požádejte o náhradní zářiový termín zápisu. Viz https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/zapis-do-studia.
21. 5. 2019 17:35nové
Rozdílná data zveřejnění výsledků přijímacího řízení

Dobrý den,

zajímalo by mě, jakým způsobem MU postupuje při zveřejňování výsledků?
Na stránkách některých fakult je datum zasedání přijímací komise uvedeno, jinde není žádné. A všude (jako čas zveřejnění výsledků) figuruje "konec května".
Někteří již výsledky mají, jiní pořád čekají.
Z jakého důvodu se například uchazeči o studium na jedné fakultě dozvěděli výsledek dřív než uchazeči o studium na fakultě jiné?

Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
21. 5. 2019 19:29nové
přijímací komise jsou fakultními orgány, nikoliv jeden universitní
(ostatně většina úkonů správy je v rukou fakult)
22. 5. 2019 13:09nové

Dobrý den,

Netušíte náhodu kdy padne rozhodnuti o přijetí/nepřijetí na Katedře Románských jazyků a literatur ?

Děkuji

Daniel M.
změněno 23. 5. 2019 18:26 nové

Už asi padlo a už nejspíš šlo i "nahoru", protože přijímací komise děkana už podle harmonogramu na stránkách FF i zasedla. Jen na ten export si asi budete muset počkat (do konce května, jak je psáno výše, respektive do týdne, který začíná 27. května).

Viz https://www.phil.muni.cz/do/phil/Pracoviste/prijimaci/materialy_uchazeci/zavazne_informace/bc_studium/harmonogram_prij_bc_19_20.pdf .
Michaela Nováková
22. 5. 2019 08:24nové
Náhradní studijní plán
Dobrý den, už v minulých diskuzích se zde řešil náhradní studijní plán. Ráda bych se zeptala, zda má tuhle možnost každý, nebo ne. Protože já noc takového ve své e-přihlášce nevidím. Děkuji za odpověď
24. 5. 2019 20:15nové

Dobrý den,

možnost náhradního studijního plánu nabízí jen některé fakulty u vybraných
programů. Pokud u některé Vaší přihlášky tato možnost byla, souhlas s případným
přidělením náhradního plánu jste odklikávala při vyplňování příslušné přihlášky.
V případně pochybností se můžete obrátit na Studijní oddělení Vaší fakulty, kontakty najdete na https://is.muni.cz/podpora/studijni.
Anna Koubková
23. 5. 2019 19:08nové
Výsledky přijímacích zkoušek
Dobrý den,
hlásila jsem se na obor psychologie a to jednooborově i kombinovaně (jako druhou preferenci). Bylo mi napsáno, že jsem přijata právě na druhou preferenci, znamená to tedy, že na první nejsem?
Děkuji za odpověď
24. 5. 2019 20:18nové

Dobrý den,

ano, rozumíte tomu správně. Na každou podanou a zaplacenou přihlášku Vám může být nabídnuta maximálně jedna možnost zápisu, a to vždy do Vámi nejvíce preferovaného studijního plánu, do kterého můžete být přijata ("na který Vám stačí percentily"). U Vaší přihlášky č. 3910227 jste byla přijata do Vaší 2. preference, do preference 1. přijata nejste.
24. 5. 2019 16:28nové
iny plan v programu FSS MUNI

Dobry den,
v prihlaske som zaskrtla moznost *Pokud bych z kapacitních důvodů neuspěl/a ve svých preferencích, chci, aby mi fakulta nabídla jiný plán ve studijním programu.* a neviem si predstavit, ako to celkom funguje. Som neprijata z kapacitnych dovodov, fakulta by mi teda ponukla iny plan po zapise? Alebo moj percentil nie je dostatocny na vobec ziadny iny plan?

Este by ma zaujimala moznost dodatocneho prijatia. V diskusnych forach som sa docitala, ze mam skoro nulovu sancu na dodatocne prijatie, pretoze fakulty obvykle prijmu viac studentov, ako realne nastupi - plati to aj v pripade FSS?
24. 5. 2019 17:15nové

v případě FSS to platí dvojnásob...

zkušenosti s "jiným plánem" nemám, ani informace o tobě, takže zbytek by byla spekulace
24. 5. 2019 20:20nové

Dobrý den,

konkrétní postup v přidělování náhradního studijního plánu prosím řešte přímo se Studijním oddělením Vaší fakulty (FSS: studijni@fss.muni.cz), děkuji za pochopení.
Kristýna Dvouletá
24. 5. 2019 20:31nové
Výsledek přijímacího řízení
Dobrý den,
V mé přihlášce se mi zobrazuje výsledek pouze pro mou první preferenci. Ráda bych zjistila výsledek i u druhé preference, jelikož mám větší zájem o studium té druhé. Dal by se zjistit výsledek u mé druhé preference?
24. 5. 2019 20:41nové

Dobrý den,

na každou podanou a zaplacenou přihlášku Vám může být nabídnuta maximálně jedna možnost zápisu, a to vždy do nejvyšší preference studijního plánu, do které můžete být přijata (na kterou "stačí" Vaše percentily). Pořadí preferencí studijních plánu si uchazeči závazně volili při zakládání přihlášky, nyní již ze studijních plánů vybírat nelze. Byla jste přijata do Vaší nejvyšší preference.
Pavel Navrátil
28. 5. 2019 11:42nové
Dobrý den, co se týče preferencí a jejich volení tak naprosto chápu, jak matoucí to může být, protože při podávání přihlášky je u preferencí "malý otazníček", který popisuje, co se tím vlastně myslí a je tam psáno, cituji: "Můžete zvolit až 3 studijní plány (s ohledem na počet nabízených studijních plánů). Pokud si v e-přihlášce zatrhnete všechny tři preference, nijak tím nesnižujete šanci na úspěch první preference, naopak zvyšujete celkovou šanci na přijetí" - konec citace. A nezlobte se, prosím, na mě, ale z uvedeného popisu v e-přihlášce nijak nevyplývá nulová propustnost mezi preferencemi, kdy při úspěchu první preference nemám možnost jít na druhou, ikdyž jsem se na ni dostal. Já zrovna přesně věděl, která kombinace je pro mě naprostou prioritou, ale znám desítky lidí, které přesně toto zmátlo. Zdá se mi to vážně nejednoznačné.
Děkuji za odpověď, Navrátil.
30. 5. 2019 16:24nové

Dobrý den,

do každého studijního programu můžete být zapsán pouze jednou, proto je vystavováno rozhodnutí o přijetí pouze na jednu z preferencí. Podrobné informace o Vašem umístění v rámci jednotlivých studijních plánů se dozvíte v odůvodnění rozhodnutí. Volbou preferencí, jak už logicky vyplývá z významu samotného slova preference, uchazeč zároveň vyjadřuje své priority mezi zvolenými studijními plány. Vycházíme tedy z předpokladu, že tím, že uchazeč sám voleným studijním plánům přidělí pořadí, vyjadřuje míru své vůle být zapsán do daného plánu. Není vyloučeno, že fakulty na základě svých kapacitních, provozních a technických možností umožní uchazečům přijetí do studijního plánu s přiřazenou nižší preferencí. Tato možnost není nároková. Vzhledem k tomu, že tato struktura studia je na Masarykově univerzitě novinkou a nejsou tak zkušenosti z minulých přijímacích řízení, nelze dopředu předjímat, zda bude toto řešení proveditelné.
Hedvika Ruszová
25. 5. 2019 10:19nové
Přijímací řízení
Dobrý den, jsem přijata na sdružené studium Mezinárodní vztahy + Politologie a na Politologii + Bezpečnostní studia. Nevěděla jsem totiž, že se přijímá pouze na první preferenci a chtěla bych se zeptat, zdali by se nějakým způsobem dalo studovat obojí (jako třeba udělat z mezinárodních vztahů jednoobor).
Děkuji.
25. 5. 2019 14:15nové

Dobrý den,

můžete nastoupit pouze do takového studia, do kterého jste si podala přihlášku a do kterého jste byla přijata. Volba pořadí preferovaných studijních plánů při zakládání přihlášky byla závazná, nyní již mezi studijními plány volit nelze, je mi líto.
30. 5. 2019 11:07nové
Přijímací řízení - 1. preference
Dobrý den, rozumím tomu tedy správně, když jsem v e-přihlášce zadala jako první prefenci studium v kombinované formě a následně v prezenční formě, byla jsem přijata v první preferenci, není tedy možnost studovat prezenčně, i když by mi percentil pro přijetí stačil i na formu v druhé preferenci?
Děkuji za odpověď.