8/11/2010 16:05new
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
Diana Gálovičová
22/7/2020 17:02new
Výsledky přijímacího řízení Anglický jazyk a literatura
Stále nič, ostatný to už máte ? :/
Michaela Šmídová
22/7/2020 17:07new
Také tam stále nic nemám, ani u dalších 2 přihlášek na Filozofickou fakultu :(
22/7/2020 17:17new
Já mám podané 4 přihlášky a ani u jedné není výsledek. Nejdříve ze výsledek nejpozději do 20.7 pak @ že až 22.7 dopoledne. No je 17:15 a nikde nic.
Hana Vicherková
22/7/2020 17:19new
Také v přihlášce stále nic nemám, hlásím se tedy na jiný obor FF, ale i přes to nic, a to u jednoho z mých oborů byla přijímací zkouška úplně zrušena a bylo napsáno, že jsou přijati všichni uchazeči, v přihlášce ovšem ani to není a obávám se, že dnes už to tam asi nikdo nedá, jelikož je po 17:00.
22/7/2020 17:26new
Je ale zajímavé, že někteří již výsledky znají :/
Kristýna Rašová
22/7/2020 17:30new
Jo no. Souhlasím. Zajímalo by mě, jak to jako vyplňujjí, jestli podle oborů nebo nějak jinak. :/
Kristýna Rašová
22/7/2020 17:18new
Bohužel tam také nic ještě nemám. Podávala jsem si celkem 3 přihlášky a ani u jedné nic.
Viktorie Pechová
22/7/2020 17:17new
To už není možné, proč aspoň neposlali mail, že zveřejnění výsledků budee jindy 🙄
Kristýna Rašová
22/7/2020 19:42new
Hurá, už to tam mám. Ještě by to chtělo informace k zápisu.
Viktorie Pechová
22/7/2020 21:26new
asi tak :D
Nela Lepinová
23/7/2020 10:14new
Info o zápisu má být taky v přihlášce, nebo v mailu..? Nevíte někdo? Popř. Máte to tam už někdo?
Kristýna Rašová
23/7/2020 11:34new
Myslím, že v emailu psali, že to máme mít v přihlášce. Každopádně tam ani na emailu nic nemám.
23/7/2020 23:51new
Dobrý den,
z důvodu administrativní přetíženosti mohlo dojít ke zpoždění, proto prosíme o strpení. Informace o zápisu budou jistě nahrány do e-přihlášky v následujících dnech.
Veronika Mikolášková
23/7/2020 09:38new
Omyl: nepřijata kvůli nedostavení se k přijímacímu řízení

Dobrý den,

dne 20. 6. 2020 ve 12:00 jsem na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity v učebně B204 úspěšně napsala TSP dle instrukcí. Vše jsem řádně vyplnila. Do e-přihlášky mi byl zapsán percentil 94, 98. Na zvolený obor žádná jiná zkouška potřeba nebyla. Proč mám tedy v e-přihlášce napsáno Nedostavila se k přijímací zkoušce?
Eva Švédová
23/7/2020 14:49new
To by me take zajimalo.. mela sem prvni moznost management v kulture a druhou s kombinaci s etnologii.. na tu etnologii jsem nakonec nesla, ale management v kulture jsem test delala. Ted tam mam jen ze jsem se nedostavila k přijímací zkoušce..
Veronika Mikolášková
24/7/2020 10:00new
Psala jsem na ff mail a osoba, co to má na starosti, je do 26. 7. na dovolené. 28.-30. mají být zápisy...tolik ke spolehlivosti studijního oddělení fakulty...
24/7/2020 16:20new
Teď už je to ale v pořádku, ne? Pokud ne, tak v jiných vláknech lidi radili psát panu proděkanovi, ten dovolenou zjevně nemá (a patrně dělá práci místo těch referentek).
Veronika Mikolášková
25/7/2020 00:22new
Bohužel není, děkuji za radu. Zkusím napsat tedy jemu
25/7/2020 10:47new
No každopádně rozpis na zápisy už je na stránkách FF: https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/zapis-do-studia , takže předpokládám, že to bude platit i pro ty, kterým ještě rozhodnutí změní.
Anna Briolová
26/7/2020 18:16new
Ahoj, dostala se ti od pana proděkana odpověď? Mám totiž stejný problém. Dnes jsem poslala další mail ohledně výsledku, tak budu doufat v to, že mi z oddělení pro př. řízení odepíšou. Pokud ne, tak zkusím pana proděkana.
Veronika Mikolášková
26/7/2020 23:46new
Ahoj, ano. Pan proděkan mi v přihlášce změnil výsledek na Přijata a oznámil mu to e-mailem, kde se omlouvá za zmatky
Veronika Mikolášková
26/7/2020 23:48new
Z mailu pro přijímací řízení mi do teď nic nedošlo, protože do dneška mají tu dovolenou. Ale možná to zítra budou řešit už oni. Hodně štěstí a pevné nervy. Vysvětlí se to
Dominika Vondráčková
23/7/2020 11:38new
Nepřijata pro neprospěch u přijímací zkoušky
Hezký den,
do mých přihlášek bylo vloženo jako výsledek o přijetí 'Nepřijata pro neprospěch u přijímací zkoušky' . Skládala jsem ale TSP a na mé obory nebyl určen minimální percentil. Nikde nemohu najít své pořadí ani žádné jiné informace. Jedná se o chybu nebo to pouze znamená, že jde o kapacitní důvody?
Děkuji
26/7/2020 12:24new

Vážená slečno Vondráčková,

povaha některých dotazů (jako je ten Váš) vyžaduje reakci přímo studijního oddělení dané fakulty, protože Vám na tyto dotazy dokáží lépe a přesněji odpovědět. Stejný dotaz jste již zaslala i na prihlaska@muni.cz a do kopie jste uvedla prijimaci.rizeni@phil.muni.cz, toto je adresa studijního oddělení Filozofické fakulty pro dotazy týkající se přijímacího řízení. Vyčkejte tedy, prosím, na jejich odpověď. Děkuji.
Miroslava Fabianová
23/7/2020 11:53new
2 preferencie v prihláške
Dobrý deň.
V rámci prijímacieho konania na filozofickú fakultu mám v jednej prihláške dve preferencie.
1. Sdružená umenovedna studia,
2. v kombinácii s ekonomiou
Včera sa mi v prihláške zobrazilo, že som bola prijatá na svoju prvú preferenciu. Avšak v súčasnosti mám väčší záujem zapísať sa a nastúpiť na svoju 2. preferenciu. Dá sa nejako zistiť, či som na ňu bola prijatá? Nie je mi úplne jasné, ako to funguje s tými preferenciami.
Michaela Šmídová
23/7/2020 13:18new
Zdravím,
mám stejný problém, jako 1. preferenci mám Anglický jazyk a jako 2. preferenci mám kombinaci s Německým jazykem, na který byli přijati všichni přihlášení uchazeči bez konání TSP i odborového testu, avšak přijata jsem byla pouze v rámci 1. preference, i když bych teď s odstupem času volila spíše tu 2.
Na stránkách muni v doplňujících otázkách ohledně zápisu do studia jsem se dočetla, že pokud je člověk přijat v rámci 1. preference, nemůže se už zapsat ke studiu v rámci 2. a pořadí preferencí již nelze změnit.
Lituju, že jsem to sama nevěděla dřív a zároveň nechápu, proč tedy existuje možnost si dávat nějakou kombinaci v 2. preferenci, když není šance, aby se na ni člověk dostal.
last modified 23/7/2020 17:22 new

Abyste byla přijata ke studiu i v případě, že se nedostanete na první preferenci?
Pokud byste si ji tam nedala (není to povinné), tak prostě v rámci tohoto přijímacího řízení nebudete přijata vůbec.
Informace o tom, jak fungují preference, jsou zveřejněné na webu muni po celou dobu přijímacího řízení.

Jinak hezky to bylo popsáno v diskuzi k přijímacímu řízení pro minulý rok (taky dostupné všem uchazečům).
"Volba pořadí preference znamená, že nejvíc chci na první obor, pokud se tam nedostanu, tak bych nejraději na druhý obor, pokud to nevyjde ani tam, tak se spokojím s třetím oborem, atd. Tedy chci jedno studium, ale nevím jestli se dostanu kam chci, tak mám záložní varianty. V důsledku mi to ušetří peníze, ale musím si to promyslet.
Pokud chci více studií, anebo si věřím, že se dostanu všude a rozhodnout se chci nakonec sám, pak si musím podat (a zaplatit) více přihlášek."
Michaela Šmídová
23/7/2020 17:38new
Jsem si vědoma toho, že je chyba na mojí straně, jelikož jsem měla po celou dobu možnost si přečíst informace o tom, jak preference fungují, a samozřejmě mě mrzí, že jsem tak neučinila. Jen nerozumím tomu, jak bych se v mém případě mohla dostat na 2. preferenci, jelikož bych musela být přijata na Anglický jazyk i Německý jazyk, ale v momentě přijetí na Anglický jazyk se už jedná o 1. preferenci.
23/7/2020 20:12new
Jestliže splníte podmínky pro přijetí na první preferenci a jste na ni přijata, nemůžete už se nijak dostat na preferenci druhou. V rámci jedné přihlášky můžete být přijata jenom na jedno studium a právě preferencí dáváte najevo, o co nejvíc stojíte - potom už nemůžete volit. Ale pokud byste se nedostala na to první, tak je Váš výsledek posuzován i v rámci druhého v pořadí a pokud stačí na přijetí, jste přijatá tam, dtto i třetí v pořadí. Opravdu jde o to, že si předem musíte promyslet, o co nejdřív stojíte. Ale pokud byste si žádnou preferenci nedala, tak se přihláška posoudí jen na konkrétní obor a pokud se nedostanete tam, máte smůlu. Pokud byste opravdu chtěla volit až prakticky do zápisu, musíte si podat dvě samostatné přihlášky, zaplatit dva poplatky, čili se účastnit dvou přijímacích řízení, být přijata na oba obory a pak si vybrat.
last modified 26/7/2020 08:12 new

No (nejen) ve Vašem případě opravdu nijak, protože značná část programů má stejné podmínky pro všechny studijní plány, čili je člověk buď přijat na první preferenci, nebo si "shodí" celou přihlášku (to není zrovna u angličtiny až tak těžké, vzhledem k velkému převisu a požadované vstupní úrovni znalosti jazyka).

Ty preference slouží spíš pro případy, kdy má člověk nějaký hodně populární vedlejší plán (třeba kombinace NJ-AJ a druhá preference samostatná němčina) a nechce kvůli nepřijetí na něj ztratit ten program (který patrně preferuje, jinak by pořadí plánů přehodil) nebo se liší podmínky pro přijetí třeba v prezenční/kombinované formě, což si ale nejsem jistá, jestli se "ponovu" děje (letos ano, protože v části programů odpouštěli přijímací zkoušku pro kombinovanou formu studia, ale to je mimořádná situace, z loňska percentily jsou jen u části programů). Dřív bylo poměrně běžné, že například na angličtinu prezenční byla jiná hranice pro přijetí než na tentýž obor v kombinované formě studia, takže tam by mohlo reálně dojít k přijetí na druhou preferenci. Jestli se to dělo i loni, případně letos, to bohužel nevím. Loni jsem zaznamenala akorát rozdílnou hranici splnění oborového testu u historie (ta byla známa dopředu) podle toho, jestli chtěl člověk samostatnou, nebo kombinaci, ale pak se úspěšní uchazeči seřadili podle percentilu z TSP a ten byl možná stejný pro všechny plány?

Potíž je ovšem ta, že tyhle věci se většinou člověk dozví až ex post (protože percentil pro přijetí není z logiky věci stanovený dopředu a jestli bude stejný pro celý program, to je taky otázka) a zájem o jednotlivé programy taky může meziročně kolísat (angličtina je zrovna stálice, ale jinak se to může opravdu hodně lišit), takže občas je to podávání přihlášky "střelba naslepo". Letos teoreticky šlo kalkulovat na základě zkušeností z loňska (tehdy se takto přijímalo poprvé, bylo to oproti dřívějšku opravdu hodně změněné a ne každý pochopil systém preferencí, letos to napsali poněkud explicitněji)...jenže pak do toho přišel koronavirus. Obecně ale při volbě jednooboru v první preferenci platí to, co píšete - buď jste na přijata na první preferenci, nebo na žádnou.
Michaela Šmídová
24/7/2020 09:27new
Rozumím, děkuji Vám za odpověď.
Miroslava Fabianová
24/7/2020 09:31new
Ďakujem aj ja
23/7/2020 16:45new
V rámci preferencí si nemůžete vybírat. Pokud jste byla přijata na první preferenci, nemůžete se rozhodnout pro druhou. Je to vše popsané například zde - tyto informace jsou stále k dispozici:
https://is.muni.cz/do/ped/uredni_deska/studijni/informace_o_prijimacim_rizeni_pro_akademicky_rok_2019_2020/Priklad_podani_prihlasky_z_pohledu_uchazece.pdf
last modified 26/8/2020 18:33 new
Omlouvám se za nechápavost, ale zřejmě není možné dodatečně za přihlášku zaplatit? Hlásila jsem se na nmgr. jednooborové UZSV + sdružené studium s CJU, ale ještě jsem si dávala přihlášku na další bakalářský obor, kam jsem nevěděla, jestli se dostanu. Proto jsem uvedla preference, jak jsem uvedla (první jako jednooborové ZSV), ale přiznám se, že mě nenapadlo podat přihlášku zvlášť. Předem děkuji!
11/9/2020 13:21new
Dobrý den,
je mi líto, ale je po termínu, a tak z administrativních důvodů již nelze platit poplatky za přihlášky.