8/11/2010 16:05new
Dotazy specifické pro filozofickou fakultu.
23/7/2020 15:33new
Termín Zápisu.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, kdy bude do e-přihlášky vložen termín zápisu? Mělo to tam být včera, ale doposud nic.
Martina Janečková
23/7/2020 15:43new
Dobrý den, taky mám ten samý dotaz a potřebovala bych to vědět co nejdříve... Pochybuji, že dopis o přijetí přijde do zítřka nebo nejpozději do pondělí. Předem děkuji za odpověď.
Klára Tarabová
23/7/2020 15:52new
Také marně hledám. Informace měly být už včera jak v el. přihlášce tak i emailu a bohužel nic. Chodím do práce a nevím, na kdy vzít volno.
last modified 23/7/2020 16:05 new
No právě. Zápis by měl probíhat od 28.7. do 30.7.2020, což je relativně za chvíli. Taky chodím do práce a potřebuji to vědět co nejdříve, abych si mohl domluvit volno.
Kristýna Rašová
23/7/2020 16:12new
Také nikde žádné informace k zápisu nemám.
Nela Lepinová
23/7/2020 16:47new
Myslíte, že bude nějak užitečné napsat třeba nějaký e-mail? Zkoušel jste to někdo? Nebo je to čistě záležitost čekání...?
Anna Kuklíková
23/7/2020 19:11new
Před chvílí jsem proděkanovi FF poslala tento mail:
"Dobrý den,
jako jedna z mnoha uchazečů o studium na filozofické fakultě jsem teď zmatena přístupem fakulty k přijímacímu řízení. Jak jsem zaregistrovala na diskuzním fóru, nebyla jsem sama, kdo v avizovaném termínu (tedy do 20. 7. 2020) neobdržel rozhodnutí o přijetí, či nepřijetí. 21. 7. jsem se snažila tuto situaci řešit přes kontaktní email (prijimaci.rizeni@phil.muni.cz), do dnešních dnů mi jedinou odezvou byl prázdný mail od paní Mgr. Boberové, Ph.D., nazvaný: "Automatická odpověď: Dotaz". Když jsem 22. 7. volala na studijní oddělení, referentka pro přijímací řízení do bakalářských programů byla v pracovní době nedostupná (volala jsem jí průběžně skoro hodinu), SMS o její dostupnosti mi přišla ve 12:14 - v době polední přestávky studijního oddělení. Jediná, komu jsem se byla schopna dovolat, byla paní Ing. Zahradníčková, až od ní jsem se dozvěděla, že kvůli nastalým problémům budou výsledky zveřejněny až večer.
Zklamalo mě, že o tak velké změně nebyli uchazeči nijak oficiálně informováni (na webu fakulty dodnes visí informace, že výsledky se dozvíme nejpozději 20. 7. 2020) a že, pokud bez nadsázky neuháněli nejdříve tu odpovědnou, ale pak i náhodné referentky na studijním oddělení, neví pravděpodobně ještě dnes, co se dělo. Sama jsem hodně váhala, zda mi vůbec bude schopna paní Ing. Zahradníčková nějak poradit, když přijímací řízení do bakalářských programů není v její kompetenci, a dokážu si představit, že někteří uchazeči tuto možnost rovnou vzdali.
I přesto, že první zápisy začínají už za pět dní, není v mé e-přihlášce dosud zveřejněno rozhodnutí o přijetí, které mám mít s sebou, ani den, kdy se mám k zápisu dostavit. Tato situace je pro mě nanejvýš nepříjemná - jsem poměrně z daleka a nedokážu si představit, jak budu uprostřed sezóny, v době koronaviru, kdy lidé cestují hlavně po ČR, shánět takhle narychlo v Brně ubytování v případě, že v den zápisu nebudu stíhat žádný spoj domů... Normálně bych se s tímto podnětem obrátila na email prijimaci.rizeni@phil.muni.cz, ale už nějak postrádám odvahu.
Chtěla jsem studovat ukrajinštinu a Filozofická fakulta na Masarykově univerzitě byla ještě před pár dny mou první volbou. Nyní jsem na rozpacích - je to vyjímečná situace, nebo to bude takhle vypadat vždy, když nastane nějaký problém?
Chápu, že chyby se stávají, ale záleží mi na tom, jak se k nim přistupuje.
Obracím se proto na Vás - a troufám si říct, že jménem všech uchazečů, kteří sdílí můj problém - s žádostí o oficiální vyjádření k nastalé situaci.
S úctou
Anna Kuklíková" - snad to bude mít nějakou odezvu.
Vendula Černá
23/7/2020 19:30new
Tak jsem zvědavá na odpověď. Taky bych ráda věděla, kdy se mám dostavit.
Kristýna Rašová
23/7/2020 20:24new
To, že výsledky ještě nebudou toho 20.7, ale až 22.7 nám posílali emailem, tedy aspoň mě přišel. Dokážu pochopit, že asi měli nějaké problémy a tak to nakonec poslali později, konkrétně večer . Ale informace k zápisu nám tam měli dát rovnou také. Spousta lidí má práci, nebo není z Brna a potřebují si zařídit ubytování a dopravu tam. Uvidíme, jaká bude odpověď.
Nela Lepinová
23/7/2020 23:45new
Taky díky za to, že jsi se ozvala... za nás za všechny.
23/7/2020 20:38new
Tak snad se dočkáme brzké odpovědi a informací. Děkuji za ten e-mail, který jsi napsala :)
24/7/2020 01:50new

Ahoj,

těší mě, že se chceš věnovat právě ukrajinštině (sama už ji "nějaký pátek" studuju) a mrzí mě, že máš hned v úvodu takové problémy.

Přijímací řízení je bohužel vždycky trochu divočina, loni byl první rok podle nových pravidel a navíc nějak měnili web, letos je zase všechno posunuté a změněné kvůli coronaviru (a technické problémy z loňska zjevně nezmizely, hodně lidí teď řeší, že by měli být přijati a nebyli, tím se logicky posouvá rozdělení studentů do skupin k zápisu). Posouvání termínů zveřejnění výsledků je ne přímo běžné, ale občas se děje, protože FF má spoustu oborů a programů, ty si stanoví podmínky přijetí, udělají seznamy/návrhy, pak zasedne komise a odsouhlasí to, logicky to nějakou dobu trvá. S těmi preferencemi je to ještě pracnější, protože se musí dívat (netuším, jestli programy, nebo až ta komise) ještě na jednotlivé kombinace a určit, kam vlastně byl ten uchazeč přijat (dřív se přijímalo do oborů zvlášť a uchazeč to spojoval na zápise)... a pak se dějí chyby, ono ne všechno jde dělat automatizovaně (naštěstí studium samotné už je automatizovanější poněkud víc). Napřed to tam "nahází" (což bylo dřív, než v ten podvečer, jsem si prakticky jistá, že už dopoledne část a postupně další asi podle programů), asi nějak zkontrolují a pak teprve zveřejní uchazečům.
Loni jsem se hlásila v dodatečném řízení v září a to byla ještě větší divočina, protože asi týden před začátkem semestru a TSP psané v pátek se vyhodnotily "až" v pondělí, s čímž fakulta nepočítala, tak se zápis posunul. Pak nám psali, že výsledky už jsou, jenže je viděla právě jen ta referentka, ne uchazeči... no taky jsem si užila dopisování, ale odezva byla rychlá, naštěstí (potřebovala jsem z jistých důvodů zápis poněkud urgentně, tak jsem taky byla nervózní, i když už v tom za ty roky docela "umím chodit"). Akorát mi jeden mail spadl do spamu, což je možná důvod, proč k Tobě nedorazil ten o posunu zveřejnění výsledků (to tu nikdo neřešil, tak to asi "všichni" věděli, jen už pak byli nervózní v tu středu).

Co se týče zápisu samotného, dřív býval na pár skupin a fronty až kam (nicméně v tom daném rozmezí se to stihlo, trvalo to tak 2 nebo 3 hodiny plus teda případně focení předtím nebo potom, akorát holt ta fronta vizuálně neubíhala). Pokud tomu správně rozumím, teď bude víc menších skupin, tak to snad bude rychlejší. Rozdělovali to podle příjmení (i referentky tak pak jsou), čili bych si dovolila předpokládat, že půjdeš první nebo druhý den (K je takové záludné písmeno zrovna), ale je to trochu věštění z křišťálové koule, jasně.

Studium samotné už bude snad ve větší pohodě, než tyhle úvodní zmatky. Budeš už druhý ročník nové koncepce, takže u prváckých předmětů už snad nebudou technické problémy typu "píše mi to, že to není pro můj program". Každopádně je důležité si pamatovat, že záležitosti konkrétních programů na FF studijní neřeší (na některých jiných fakultách ano, tam jsou třeba referentky podle programů, tak tam to jde). Oni tam poradí se žádostí, vydají nějaký papír nebo kartu/přelepku, ale jestli si zapsat předmět X, nebo Y, to fakt neví, řídí se šablonami programů, takže tyhle věci je efektivnější řešit na ústavu. Studijní referentka za normálních okolností funguje většinou osobně (v úředních hodinách prakticky výhradně, to fakt telefony neberou, takže se nedivím, že ses nemohla dovolat a dostupná byla ta paní o polední pauze - asi místo ní; volat doporučuju mimo úřední hodiny, on tam vždycky někdo je, ale ne pro příchozí veřejnost), na moje maily mi odepisovaly (několik různých, už jsem jich pár vystřídala, ta "Tvoje" je milá a řekla bych, že i schopná, rok jsem ji měla) zpravidla ve čtvrtek, kdy nejsou úřední hodiny, nebo v pátek, kdy přece jen nechodí tolik lidí. Vzájemnou zastupitelnost prostě částečně mají, já jsem taky nebyla nadšená, když jsem žádost o snížení poplatku odevzdávala někde jinde.

Vyučující na ukrajinštině máme myslím dobré (jinak bych tam asi nevydržela), hlavně jednu paní, která učí ty praktické jazykové předměty, si studenti hodně chválí a vůbec se nedivím. Doufám, že tyhle komplikace Tě neodradí a že dáš MU ještě šanci.
Anna Kuklíková
24/7/2020 14:08new

Zdravím a děkuji za všechny reakce. Termíny už naštěstí všichni víme, ale pro případ, že by někoho zajímala odpověď proděkana, tak tady ji po jeho souhlasu sdílím:
"Vážená paní kolegyně,

chápu vaše rozhořčení a omlouvám se za případné komplikace, které Vám působíme.

Přihlášek bylo skoro 6000 a po razantních změnách, které jsme museli udělat v přijímacím řízení z důvodů koronaviru, jsme část přihlášek vyhodnocovali "ručně", což vedlo k tomu, že jsme výsledky importovali postupně asi tři dny.

Doufám, že situaci pochopíte a protože vidím, že vaše rozhodnutí v e-přihlášce je přijata na Ukrajinská studia, že k nám ke studiu nastoupíte.

S úctou a s omluvou

Petr Škyřík"
24/7/2020 00:26new
Spíš čekání, v paralelních vláknech se řeší omyly, kdy někteří nebyli přijati, i když zjevně být přijati měli. Jelikož zápisy probíhaly vždycky podle příjmení, předpokládám, že napřed chtějí mít přijaté uchazeče, aby je nějak mohli rozházet do skupin.
last modified 24/7/2020 00:22 new
Dopis o přijetí nepřijde, ten už několik let nechodí (jen o nepřijetí, kvůli číslu jednacímu a dalším náležitostem), pokud vím :-) Navíc mi to vyplývá i z informací na stránkách FF a mají to tak i v tom kvízu. Informace by měly být buď v mailu, nebo v přihlášce, to snad do pondělka stihnou.
Miroslava Fabianová
24/7/2020 08:42new
Nemôžem sa zúčastniť zápisu
Dobrý deň, žiaľ z rodinných dôvodov sa nemôžem zúčastniť zápisu v termíne, ktorý mi bol pridelený. Chcela by som požiadať o náhradný termín. Vedeli by ste mi poradiť, kam sa môžem s týmto problémom obrátiť?
24/7/2020 10:12new
Dobrý den,
pokud se nemůžete dostavit na řádný termín zápisu, nabízí se Vám 2 řešení - zmocnit jinou osobu k zápisu či požádat studijní oddělení fakulty o náhradní termín. Více informací naleznete zde: https://www.muni.cz/studenti/co-se-deje-po-prijeti/zapis-do-prvniho-rocniku/co-kdyz-vim-ze-se-nemohu-zucastnit-zapisu-v-urcenem-terminu
Miroslava Fabianová
24/7/2020 12:00new
Písala som email na študijné oddelenie, odtiaľ mi prišiel automaticky email, že zamestnankyne sú na dovolenke alebo práce neschopné. Skúšala som tam telefonovať. Nikto mi to nedzvíhal. Veľmi ma mrzí prístup filozofickej fakulty, vo veciach prijímacieho konania.
last modified 24/7/2020 14:57 new

No to je evidentní, že mají momentálně "podstav", jinak by to celé netrvalo tak dlouho a chyby by neopravoval proděkan osobně (ne že by to neuměl, ale jaksi předpokládám, že máme nějakou hierarchii). Mrzuté je, že tuto současnou situaci odnášejí uchazeči a fakultě to popularitu nezvedne.

Předpokládám, že v automatické odpovědi bylo něco na způsob, že Vaším mailem se budou zabývat, hned jak to bude možné. Pokud přišel, mělo by to být snad v pořádku. Každopádně aktuální informace pro FF jsou tady: https://www.phil.muni.cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/zapis-do-studia#nemuzu . Dopoledne tam nebyly, takže ano, pracují i v pátek odpoledne, časem třeba odladí i hrubky, ale informace už tam jsou.
Miroslava Fabianová
24/7/2020 15:56new
Ďakujem veľmi pekne♥️
Vendula Černá
24/7/2020 10:44new
Online pohovor, bodová hranice
Dobrý den, mě by zajímalo, jestli došlo k nějaké změně bodové hranice u pohovoru kvůli oboru Anglický jazyk a literatura. Popřípadě dá se někde zjistit, kolikátá jsem se umístila? Děkuji za odpověď.
26/7/2020 12:08new
Dobrý den,
pořadí uchazečů se nezveřejňuje, jedná se o osobní informace. Vaše pořadí by Vám měla sdělit fakulta, stejně tak informace ohledně posunutí bodové hranice.
Leona Vařílková
25/7/2020 18:22new
rozhodnutí o přijetí
Dobrý den,
chtěla bychse zeptat jestli někdo neví kde bych v e-přihlášce našla rozhodnutí o přijetí jelikož to vůbec nemůžu najít. Děkuji
Leona Vařílková
25/7/2020 18:26new
myslela jsem ten dokument který máme přinést na zápis
last modified 25/7/2020 19:08 new
Mám stejný problém, také ho tam nemám. Přijat jsem byl, termíny zápisu tam mám, ale Rozhodnutí o přijetí tam nemám. L.
last modified 26/7/2020 08:26 new

No pro rozhodnutí o nepřijetí odkazovali na sekci Dokumenty nebo tak nějak, neschovává se rozhodnutí třeba tam?

Každopádně zápisový list vypadá takto: https://www.phil.muni.cz/do/phil/Pracoviste/prijimaci/materialy_uchazeci/formulare/uchazeci_zapisovy_list.pdf, takže rozhodnutí potřebujete "pouze" k tomu, abyste správně vyplnil/a studijní program a studijní plán. Není tam důležité žádné číslo jednací, datum nebo něco podobného (na rozdíl od odvolání proti rozhodnutí o nepřijetí), takže pokud je někde jinde v přihlášce vidět, kam přesně jste se hlásil/a, není existence "papíru" s názvem "Rozhodnutí o přijetí" nezbytná.
31/7/2020 21:28new
Dobrý den,
rozhodnutí je či bude dostupné ve Vaší E-přihlášce v rubrice "Výsledek přijímacího řízení" podsekce "Dokumenty". Pokud se rozhodnutí zatím ve Vaší e-přihlášce nenachází, nemusíte se bát, že by se na Vás zapomnělo. Filozofická fakulta si nyní prochází administrativním přetížením a tak jsou rozhodnutí do e-přihlášky nahrávána se zpožděním.
Sabina Večeřová
29/7/2020 22:14new
Registrace/zápis předmětů

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat,
jakým způsobem provedu registraci předmětů v prvním semestru u kombinovaného studia oboru Hudební věda? Mám vyčkat na společný rozvrh nebo dá se již někde najít? V informační brožuře Pro nově přijaté - jsem našla informaci, že registrace předmětů se provádí do 31.7. 2020.
30/7/2020 23:58new
Registraci provedete způsobem popsaným v Nápovědě: https://is.muni.cz/auth/napoveda/student/registrace (mimo jiné se tam dočtete také, že předmět si můžete zapsat i v jiném období, než je registrace) a pak se prostě doklikat ke konkrétní registrační šabloně. Časem patrně budou informace i na stránkách ÚHV, nicméně rozvrh je zveřejněn od 1. července, u každého předmětu jej najdete na jeho stránce (registrační šablona obsahuje klikatelný kód předmětu).
Vendula Benešová
6/8/2020 15:30new
Nesprávný dokument rozhodnutí o nepřijetí
Dobrý den,
ráda bych se zeptala ohledně počtu přijatých studentů na obor Psychologie. Po zveřejnění výsledků se nacházím ve skupince 4.-9. pod čarou, čili nepřijata z kapacitních důvodů. Po zápisech minulý týden jsem sledovala, zda-li se změní čísla přijatých v e-přihlášce, případně verdikt. Nic se nezměnilo, naopak přibyl dokument k 1.8.2020, kde nejsou v rozhodnutí o nepřijetí žádné mé výsledky a důvod nepřijetí je nedostavení se k přijímací zkoušce.
Tímto bych se i zeptala, zda-li nejsem omylem vedená pod touto kategorií, pokud by se zvažovalo doplnění uchazečů pod čarou. Děkuji.
7/8/2020 11:59new
No, ono jsou ještě náhradní termíny zápisů - a ty jsou v září. Pokud se vůbec dobírá, tak se to většinou řeší až po těchto termínech. Ale fakt bych na to nespoléhala, fakulty už na základě předchozích zkušeností nadsazují počet přijatých, protože mají odhad, kolik procent asi nepřijde k zápisu a málokdy je případná disporoprce tak velká, aby to fakultě stálo za další administrativní procedury. Ale to o tom nepřijetí z důvodu nedostavení se ke zkoušce si ověř - evidentně vládne v systému chaos. Nejlépe na nějakém mejlu k přijímacímu řízení nebo přímo na studijním oddělení.
Michelle Tomková
15/9/2020 22:58new
Ahoj, chcela by som sa spýtať či sa tvoj problém niekam posunul. Mala som/mám totiž úplne rovnaký a nič sa nezmenilo.
Vendula Benešová
16/9/2020 17:42new
Ahoj, vůbec nic se nezměnilo a nikdo ze studijního doteď neodpověděl.
16/9/2020 18:42new
Holky, psala jsem na studijní a odpověděli, že se dobírat nebude, takže nic...
Michelle Tomková
16/9/2020 21:39new
Nevedela by si mi dať na seba kontakt? Rada by som sa trochu porozprávala a vymenila dojmy. Už som sa snažila si ťa nájsť na FB no neuspela som. Možno bude jednoduchšie ak ma nájdeš ty, mám profilovú fotku. Chápem ak odmietneš, je to na tebe.