MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK. Fyziologie a hygiena výživy. Vyškov: VVŠ PV, 2000, 132 s. 1. ISBN 80-7231-057-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Fyziologie a hygiena výživy
Název anglicky Physiology and hygiene of nutrition
Autoři MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK.
Vydání Vyškov, 132 s. 1, 2000.
Nakladatel VVŠ PV
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 30105 Physiology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 80-7231-057-7
Klíčová slova anglicky physiology; nutrition; hygiene; food; health
Štítky food, health, hygiene, nutrition, physiology
Změnil Změnil: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc., učo 1007. Změněno: 16. 1. 2001 18:11.
Anotace
Skripta shrnují základní poznatky z fyziologie a hygieny výživy člověka. O fyziologii a hygieně výživy je pojednáno v širší souvislosti s funkcí ostatních tělesných soustav a v návaznosti na znalosti z blízkých oborů. Důraz je položen na vztah výživy a zdraví z fyziologického pohledu a na možnosti, které současný stav poznání přináší pro prevenci a léčbu těch onemocnění, která s výživou souvisí. Dosti podrobně je také probírána podstata výživy v různých specifických nutričních situacích. Text navazuje na základní vědomosti z biologie, obecné fyziologie, biochemie a chemie potravin.
VytisknoutZobrazeno: 9. 5. 2024 11:16