BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jan TŘÍSKA, Michal KUMŠTA, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ. Hodnocení polyfenolů a antioxidační aktivity v hroznech a listech Vitis vinifera L. Online. In Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost. MZLU Brno: MZLU Brno, 2008. 6 s. ISBN 978-80-7375-208-8. [citováno 2024-04-24]
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Hodnocení polyfenolů a antioxidační aktivity v hroznech a listech Vitis vinifera L
Název česky Hodnocení polyfenolů a antioxidační aktivity v hroznech a listech Vitis vinifera L.
Název anglicky Evaluation of polyphenols and of antioxidative activity of grapes and leaves of Vitis vinifera L.
Autoři BALÍK, Josef, Marie KYSELÁKOVÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jan TŘÍSKA, Michal KUMŠTA, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK a Danuše LEFNEROVÁ
Vydání MZLU Brno, Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost, 6 s. 2008.
Nakladatel MZLU Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-7375-208-8
Klíčová slova česky vinné hrozny; listy révy; piceid; resveratrol; kaftarová kyselina; katechin; epikatechin; DPPH; FRAP
Klíčová slova anglicky vine grapes; vine leaves; piceid; resveratrol; caftaric acid; catechin; epicatechin; DPPH; FRAP
Štítky caftaric acid, catechin, DPPH, epicatechin, FRAP, piceid, resveratrol, vine grapes, vine leaves
Změnil Změnil: RNDr. Jiří Totušek, CSc., učo 850. Změněno: 24. 6. 2009 15:02.
Anotace
Byl prokázán výskyt a obsah některých polyfenolických sloučenin v bobulích, stoncích a listech vinné révy a byla hodnocena jejich antioxidační aktivita. Tři bílé a tři modré odrůdy révy byly zkoumány.
Anotace anglicky
The occurence and content of some polyphenols and the antioxidant activity of compounds present in grape berries, stems and leaves of Vitis vinifera L were evaluated. Three white and three blue varieties of grapevine were investigated.
VytisknoutZobrazeno: 24. 4. 2024 12:39