Novinky a zajímavosti ze světa IS MU

RSS Máte-li zájem, přihlaste se k odběru novinek e-mailem. Novinky můžete odebírat také pomocí RSS nebo si zařaďte blog mezi sledované, pokud jste uživatel IS MU.
Tento blog píše
FotografieFI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Vlastníci blogu: FI:Vývojový tým IS MU, Mgr. Eva Zárybnická, 206552
Právo číst: kdokoliv v Internetu, pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
Právo komentovat: pojmenovaná skupina osob: FI:CVT FI
1. 10.
2014

Novinky v e-learningových aplikacích

  • RSS
Dosud nehodnoceno.
Novinky – e-learning

Na základě podnětů od uživatelů provedl Vývojový tým Informačního systému (IS MU) několik změn v oblasti e-learningu. Novinky se týkají Poznámkových bloků, Odpovědníků či Individuálních informací o studentovi v Záznamníku učitele.

Individuální informace o studentovi: Odevzdané soubory
V souhrnných informacích o studentovi se nově zobrazují jeho odevzdané soubory v Odevzdávárnách. Vypisují se všechny soubory najednou včetně data vložení. Vyučujícím tak IS umožňuje snadnější nalezení odevzdané práce konkrétního studenta bez ohledu na strukturu složek.

Poznámkové bloky: Přenos hodnocení
Převod bodů na známku je nyní jednodušší. Po využití funkce Poznámkových bloků "ohodnotit dle bodů" se nově zobrazuje tip: Nezapomeňte přenést hodnocení a studentům hodnocení udělit. Klikatelný odkaz umožňuje rychlé spuštění aplikace hromadného zadávání známek, bez nutnosti dohledávání nově vytvořeného bloku.

Poznámkové bloky: Přizpůsobení velikosti okna
Do editace bloků byla přidána volba, která umožňuje přizpůsobit velikost okna poznámkového bloku velikosti textu. Změna zlepšuje čitelnost dlouhých textů, nyní tak již nebude nutné zvětšovat textové pole pro každého studenta zvlášť.
Poznámkové bloky: Student smí nahlížet do bloku a statistiky od určitého data
V parametrech poznámkových bloků přibyla možnost nastavit datum a čas, od kdy mohou studenti nahlížet na své výsledky nebo statistiky bodů. Zveřejnění proběhne automaticky ve stanoveném termínu.

Změna je dostupná přes Záznamník učitele -> Poznámkové bloky -> Úprava nastavení: parametry.

Poznámkové bloky: Zamezení editace dvěma uživateli
Do zadávání hodnocení s možností editace poznámkových bloků byla přidána kontrola, která upozorní vyučující v případě, že někdo souběžně edituje tentýž blok. Ošetření tak zabraňuje eventuálnímu vzájemnému přepsání a před samotným uložením uživatele upozorní, že mezi jeho otevřením bloku a odesláním hodnocení byla provedena změna.
Aplikace je dostupná v části Poznámkové bloky -> Zadávání hodnocení se zobrazením obsahu bloku nebo v části Hodnocení -> Jiné zadávání hodnocení: formulářem s více studenty -> Do formuláře zahrnout poznámkový blok.
Odpovědníky: Prohlídka korekcí
Do průchodů odpovědníků byl zaveden nový stav korekce, který zobrazuje změny provedené aplikací Korekce správných/špatných odpovědí v hodnotící části. Změna poskytuje uživateli náhled na provedené úpravy.

O přechozích novinkách v e-learningu jsme již dříve informovali v novinkách Nová verze agendy Rozpisy témat, Počítání slov a znaků v odpovědnících a diskusních fórech, Třídění poznámkových bloků nebo Přehrávání videí v diskusních fórech.

Dosud nečteno0 komentářůpermalink
« Export zkušebních termínů do kalendářových aplikací (1. 10. 2014 12:25) | IS MU má nový záložní zdroj energie » (30. 10. 2014 10:34)

Zatím žádné komentáře.